Unul dintre principalele medicamente folosite impotriva nivelului prea mare de colesterol sunt statinele si, statistic vorbind, unul din 4 cetateni americani cu varsta de peste 45 de ani iau acest medicament pentru a isi mentine nivele de colesterol la valori optime.
Aceasta industrie valoreaza 30 de miliarde de dolari, dar are de asemenea legatura cu numeroase efecte secundare, cum ar fi de exemplu oboseala cronica, anemia, afectiunile hepatice, boala Parkinson, diabetul zaharat, boala Alzheimer, acidoza, afeciuni ale glandei tiroide si cancer.
Este un film, “29 de miliarde de motive pentru a minti despre colesterol” produs de Justin Smith, in care acesta declara:
“Intre anii 1994 si 2006, barbatii care aveau varsta cuprinsa intre 65 si 74 de ani si aveau de a face cu nivele marite de colesterol au reusit sa le scada e la 87% la 54%, dar oamenii din acest grup au inceput sa sufere de boli cardiace si rata de boli coronare era tot aceeasi. Mai erau, de asemenea, si alte grupuri in care erau multi oameni cu valori scazute ale colesterolului, dar incidenta de boli cardiace era crescuta.”
Medicamentele folosite la tratarea colesterolului cresc riscul de cancer
Conform mai multor cercetari in domeniu, medicamentele folosite la tratarea colesterolului pot creste riscul de cancer si in jurnalul Asociatiei Medicale Americane, exista un rarport din anul 1996:
“Utilizarea medicamente pentru scaderea nivelelor de lipide din corp (statine si fibrati) determina cresterea riscului de cancer la rozatoare. Exista unele cazuri la care animalele au fost expuse la doze asemanatoare cu cele prescrise pentru oamni.
Au fost unele studii clinice de urmarire pe termen lung care erau necesare in rumatoarele cateva decenii pentru a vedea daca medicamentele care sunt prescrise pentru a determina scaderea nivelelor de colesterol sunt cele care determina aparitia cancerului in randul oamenilor care le folosesc.
In timpul cercetarilor, s-a descoperit repede faptul ca, atat in randul oamenilor, cat si al animalelor, aceste medicamente de scadere a nivelelor de lipide nu ar trebui sa fie folosite, mai ales statinele si fibratii, in randul oamenilor care prezinta un risc crescut de a suferi de probleme de inima.”
Prin urmare, folosirea acestor medicamente de scadere a colesteolului pot sa provoace aparitia a mai multe efecte negative, cum ar fi de exemplu:
- Statinele cresc riscul de inflamatii cronice, pot cauza diabet de tip 2, ne pot slabi sistemul imunitar si pot sa determine cresterea nivelelor glicemiei
- Deseori, aceste medicamente duc la anxietate, depresie, la probleme de memorie si la afectari neurologice
- Statinele sunt, de asemenea, capabile sa determine scaderea nivelelor de testosteron in randul barbatilor
- Aceste medicamente au legatura cu peste 300 de efecte secundare negative, cum ar fi de exemplu: boala Alzheimer, boala Parkinson, afectarea glandei tiroide, oboseala cronica, neuropatii si anemie
In afara de aceste lucruri, este necesara prezenta unor anumite nivele de colesterol in corpul nostru, pentru o functie cerebrala optima si, de asemenea, pentru o productie optima de hormoni.
Un expert proeminent in domeniu si medic cardiolog, medicul Stephen Sinatra, a spus:
“Este adevarat faptul ca corpul nostru are nevoie de colesterol. Atunci cand ne uitam la Studiul de Interventie a Factorilor Multipli de Risc, in care au fost urmariti peste 180000 de barbati pe o perioada de 13 ani, barbatii care aveau o valoare a colesterolului de 180 aveau un risc mai mare de soc hemoragic decat cei care aveau o valoare a colesterolului de 330. Prin urmare, daca analizam aceste cifre in mod corect, cu cat este mai mare valoarea colesterolului, cu atat avem un risc mai mic de a suferi de unele probleme de natura cardiaca.
Noi avem nevoie de colesterol din mai multe motive: avem nevoie pentru productia de hormoni sexuali, pentru hormonii nostri adrenali, pentru ca pielea noastra sa poata activa vitamina D3 produsa cu ajutorul luminii solare, pentru lubrifiere, creierul nostru are nevoie pentru functia neurotransmitatorilor si tot asa mai departe.
Nu este de mirare ca, atunci cand nivelele de colesterol LDL sunt scazute, unii pacienti incep sa prezinte simptome ale bolii Alzheimer sau sa aiba probleme de memorie sau uneori chiar si o amnezie globala, ceea ce inseamna pierderea intregii memorii.”
Alimente pentru a combate colesterolul
Prin urmare, daca iti doresti sa iti scazi nivelele de colesterol in mod natural, trebuie sa te antrenezi in mod regulat si sa urmezi o dieta alimentara mai sanatoasa.
Medicul Aseem Malhotra este cardiolog si a declarat:
“Dupa cum poti sa vezi, un stil de viata mai sanatos pot sa iti ofere rezultate mai bune decat medicamentele, care sunt, de asemenea, eficiente, dar vin cu costuri mai mari si iti pot oferi mai multe efecte secundare negative.:
Fostul presedinte al Colegiului Regal de medici si fostul medic personal al reginei, medicul Richard Thompson, a declarat:
“Teorica conform nivelele de colesterol marite sunt principalul dusman ar trebui sa fie evitata, pentru ca consumul de zahar este principalul inamic is acest lucru are o influenta mult mai mare asupra riscului de a suferi de boli cardiace, de diabet si de obezitate. Este timpul sa gandim putin si sa face unele schimbari in dieta noastra alimentara. Prin urmare, ar trebui sa adoptam o dieta alimentara mult mai sanatoasa si sa facem mai multa activitate fizica, ceea ce reprezinta o metoda mult mai sigura si mai ieftina decat medicamentele. “
Cel mai bun si mai sanatos mod de a mentine nivele optime de colesterol in corp este sa consumi o lingura de germeni de grau in fiecare zi. Acest lucru iti va curata corpul de toxine si de reziduuri, va rerudce nivelele totale de colesterol LDL si de colesterol total si, de asemenea, va determina scaderea tensiunii arteriale.
Poti sa incepi sa consumi avocado in fiecare zi, deoarece aceste fructe au un continut destul de mare de substante nutritive si sunt buni pentru sanatatea ta, conform celor de la Health:
“In cadrul unui studiu efectuat la Universitatea de stat Pennsylvania, participantii au trebuit sa urmeze diete alimentare cu un continut moderat sau scazut de grasimi, cu sau fara avocado. Dieta alimentara cu un continut sarac in grasimi a putut sa determine scaderea nivelelor de colesterol LDL cu 7 mg/ dl, in timp ce o dieta cu un continut moderat de grasimi a produs unele rezultate mai bune, la care nimeni nu se astepta: persoanele care nu au consumat avocado au avut parte de o scadere de 8 mg/dl, iar cei care au consumat avocado au avut parte de o scadere a nivelelor de LDL colesterol de 14 mg/ dl.