Mazăre la borcan – Își păstrează prospețimea, gustul și vitaminele pentru mult timp

Mazăre verde la borcan, pentru iarnă – Rețetă ușoară, pentru orice gospodină

Ingrediente:

  • 1 kg boabe de mazăre
  • 1 l apă
  • 1 lingură sare
  • 1 lingură zahăr
  • 3 linguri oțet

Mod de preparare:

  1. Pentru început, spălăm mazărea, pe urmă o așezăm într-un vas cu apă. Fierbem mazărea, pe foc mic, timp de 15 minute.
  2. Pentru marinadă, punem apa la fiert. Adăugăm sarea, zahărul, oțetul și amestecăm bine.
  3. Repartizăm mazărea în borcane iar pe deasupra, turnăm marinada.
  4. Așezăm borcanele într-un vas cu apă. Le sterilizăm timp de 20 de minute, pe urmă le închidem ermetic.

Un anti-inflamator cheie din mazărea verde este Omega-3. Cercetările recente au arătat că o ceașcă de mazăre verde conține 30 g de acizi grași Omega-3 grăsimi. Această listă impresionantă de substanțe antioxidante și anti-inflamatorii sunt asociate de cercetători cu un risc mai mic de boli inflamatorii, boli cardiovasculare, diabet sau artrită.

În studiile realizate până în prezent, mazăre verde a arătat îndeosebi proprietăți antioxidante și anti-inflamatorii. Boabele de mazăre verde sunt încărcate cu antioxidanți și substanțe anti-inflamatorii de tipul flavonoidelor, carotenoidelor, acizilor fenolici sau polifenolilor.

Mazărea verde este un aliment benefic pentru inimă. Pentru funcționarea corectă a vaselor de sânge, avem nevoie de o dietă bogată în alimente care conțin antioxidanți. Acestea oferă protecție împotriva oxidării colesterolului și bolilor inflamatorii.

Formarea de plăcii arteriale începe de la stresul oxidativ și inflamațiile excesive din corp. Aportul de acizi grași Omega-3 și Vitamine din complexul B scad de asemenea riscul de probleme cardiovasculare. Mazărea verde este o sursă bună de Vitamina B2, B3, B6 și B9, cu efecte cardioprotectoare.