ceafa de porc marinata

Ceafa de porc la grătar este delicioasă, de aceea o pun pe masă la fiecare eveniment important. L-am rugat pe tatăl meu să-mi dea rețeta lui de marinată, pentru a prepara cea mai gustoasă friptură. Chiar am reușit să-mi surprind toți musafirii!

Ingrediente necesare:

  • 1.5 kg ceafă de porc (aproximativ 10 felii)
  • 3 căței de usturoi, 3 lingurițe muștar
  • 5 linguri ketchup, 2 lingurițe miere de albine
  • 8 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 plic condimente pentru ceafa de porc la grătar

Mod de preparare:

Tăiem ceafa de porc în felii și batem fiecare bucată de carne cu un ciocan pentru snițele. Dacă dorim, putem tăia carnea în bucăți mai mici.

Decojim usturoiul și-l zdrobim printr-o presă, apoi îl amestecăm cu uleiul de floarea soarelui, mierea de albine, ketchupul și muștarul. Adăugăm la final și condimentele pentru ceafa de porc la grătar și amestecăm bine până se combină toate ingredientele.

Punem carnea de porc într-o tavă sau într-un castron mai mare și turnăm marinata peste ea.

ceafa de porc in vasAmestecăm bine cu mâinile, pentru ca marinata să atingă toate bucățile de carne. Lăsăm carnea la frigider minimum o oră entru a se marina bine.

Am pus aici toate rețetele noastre de ciorbe și supe. Poftă bună!

ceafa de porc marinata pentru gratarDupă aproximativ o oră, scoatem carnea din frigider și o gătim pe grătar, până se rumenește bine. Desigur, ceafa de porc poate fi gătită și în cuptor, dar este mult mai gustoasă la grătar.

Încearcă această rețetă simplă, dar delicioasă dacă vrei să-ți surprinzi musafirii cu un preparat deosebit. Carnea de porc marinată este fragedă, gustoasă și aromată. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!