Mâncărică la foc mic, gata în 15 minute – Aveți nevoie de 4 dovlecei, 2 roșii, 4 căței de usturoi, piept de pui și condimente

Mâncărică la foc mic, gata în 15 minute – Aveți nevoie de 4 dovlecei, 2 roșii, 4 căței de usturoi, piept de pui și condimente

Ingrediente:

  • piept de pui
  • 2 roșii
  • pătrunjel
  • 4 dovlecei
  • 4 căței de usturoi
  • sare, piper negru

Mod de preparare:

1. Condimentăm carnea de pui cu sare și piper. O prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei până se rumenește frumos. Pe urmă, o așezăm într-un vas, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm 15 minute.

2. Tăiem dovleceii cubulețe. Roșiile le tăiem jumătăți de felii. Carnea de pui o tăiem bucățele mici iar usturoiul îl zdrobim.

3. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim bucățile de dovlecel până se rumenesc frumos. Pe urmă, adăugăm usturoiul, roșiile și condimentele. Acoperim și gătim pe foc mic 10 minute. Cu 5 minute înainte, adăugăm carnea de pui și pătrunjelul.

Poftă bună!

Carnea de pui este albă, uşoară şi versatilă. De fapt, este atât de adaptabilă încât o poţi folosi în supe sau ciorbe, mâncăruri uscate ori cu sos, salate sau chiar preparate desert. În timp ce unii o aleg pentru gust, alţii preferă să descopere beneficii ale cărnii de pui pentru siluetă și sănătate.

Dacă am cunoaşte toate beneficiile cărnii de pui, probabil că am include-o în cât mai multe mâncăruri. De aceea, îţi prezentăm cele mai cunoscute trăsături ale puiului de consum, descoperite de medici specialişti.

Carnea de pui se poate găti uşor şi rapid. Carnea de pui devine albă atunci când începe să fie gătită şi se rumeneşte în decurs de câteva minute. Poate fi folosită cu oase ori fără. Putem tăia bucăţile de pui sau le putem folosi întregi. Aşa că, pe lângă beneficiile medicale, carnea de pui are avantajul că nu necesită timp prelungit de preparare.