Mâncărică la foc mic, gata în 15 minute – Aveți nevoie de 4 dovlecei, 2 roșii, 4 căței de usturoi, piept de pui și condimente

Mâncărică la foc mic, gata în 15 minute – Aveți nevoie de 4 dovlecei, 2 roșii, 4 căței de usturoi, piept de pui și condimente.

Ingrediente:

  • piept de pui
  • 2 roșii
  • pătrunjel
  • 4 dovlecei
  • 4 căței de usturoi
  • sare, piper negru

Mod de preparare:

1. Condimentăm carnea de pui cu sare și piper. O prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei până se rumenește frumos. Pe urmă, o așezăm într-un vas, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm 15 minute.

2. Tăiem dovleceii cubulețe. Roșiile le tăiem jumătăți de felii. Carnea de pui o tăiem bucățele mici iar usturoiul îl zdrobim.

3. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim bucățile de dovlecel până se rumenesc frumos. Pe urmă, adăugăm usturoiul, roșiile și condimentele. Acoperim și gătim pe foc mic 10 minute. Cu 5 minute înainte, adăugăm carnea de pui și pătrunjelul. Poftă bună!

Puiul este ușor de preparat și din el se pot face o sumedenie de feluri gustoase de mâncare. Iar pentru niște oameni extrem de ocupați, pentru care timpul este prețios și foarte limitat, să gătești ceva repede cu pui este mai mult decât avantajos și binevenit.

Se vorbește mereu despre tipurile de carne, cu beneficiile sau contraindicațiile fiecăreia. Carne roșie versus carne albă, care dintre ele conține mai mult colesterol sau grăsimi saturate, care e mai benefică pentru sănătate și în ce fel. Cu siguranță vor exista întotdeauna păreri pro sau contra, însă unele lucruri sunt certe și demonstrate științific de-a lungul anilor. Am adunat în acest articol câteva dintre aceste lucruri demonstrate științific despre carnea de pui, cea atât de populară în toată lumea.