Mamă, îți mulțumesc că ești mereu lângă mine. Te rog să nu pleci prea curând

mama cea mai draga fiinta

Am luat-o pe mama să locuiască cu mine pentru că am realizat că în compania ei mă simt cel mai bine. Nu a fost nimic planificat, pur și simplu, într-o zi m-am dus la ea acasă și am rugat-o să se mute cu mine. A plecat de la casa ei, fără să se uite în urmă, luând cu ea o singură valiză.

În interiorul valizei erau câteva obiecte la care mama ține foarte mult: un trofeu cu „cea mai bună bunică din lume” primit cadou de la copiii mei, o pereche de papuci, o rochie, o cămașă de noapte și o husă de pernă.

Mama locuiește cu mine de 3 săptămâni și se poartă ca un copil. Mama își prinde părul alb în coc și se plimbă zi de zi prin casă încălțată cu papucii ei preferați.

De fiecare dată când trece dintr-o cameră în alta, se oprește în hol și-i zâmbește câinelui. Mama mea este o femeie timidă care încearcă să nu deranjeze pe nimeni. Doarme mult, bea în fiecare zi câte o cană de ceai și mănâncă un baton de ciocolată.

Mâinile îi tremură și ține cu greu ceașca de ceai în mâini. Îi este foarte frică să nu piardă verigheta, așa că verifică în permanență dacă este la locul ei.

Îmi dau seama deodată că mama mea este bătrână și neajutorată. A avut grijă de mine toată viața, iar acum este rândul meu să am grijă de ea. Ea este cea mai fericită când se află în preajma mea. Când vin acasă de la serviciu, răsuflă ușurată.

Gătesc în fiecare zi supă pentru ea și pentru copiii mei. De asemenea, de pe masă nu lipsește niciodată prăjitura ei preferată.

Mama mea a fost o femeie puternică, independentă care a reușit să se pună pe picioare chiar și după moartea tatălui meu, chiar dacă a suferit mult. Acum însă, a devenit o ființă fragilă, iar eu îmi doresc să fiu alături de ea cât mai mult și să-i fac viața mai ușoară.

Sunt fericită că Dumnezeu mi-a dat ocazia să stai alături de mama mea în aceste momente. Mamă, îți mulțumesc că ai avut grijă de mine și te rog să rămâi aici cât mai mult posibil.