Mai bine o inimă frumoasă decât un aspect frumos

Cei mai mulți oameni se raportează la semenii lor în funcție de ceea ce văd. Trag concluzii și îi etichetează în funcție de cum sunt îmbrăcați, cât de bine sunt îngrijiți, cum arată și alte gesturi exterioare.

Cu alte cuvinte, suntem atenție doar la aspectul fizic, fiind atrași în mod deosebit de ceea ce se descoperă ochiului la prima vedere.

Oamenii trebuie percepuți însă la un nivel mult mai profund. Se spune că un om este frumos și plăcut dacă are inima bună, și neapărat o înfățișare bună. Cu dragostea și căldura inimii lui te cucerește.

Chiar dacă suntem robi ai frumuseții exterioare și căutăm ceea ce poate să încânte privirea, când ajungi să cunoști pe cineva, ajungi să îi descoperi și calitățile și cusururile.

De aceea prieteniile dintre oameni se leagă între inimi și nu atât între lucrurile exterioare.

Cineva poate fi foarte frumos pe dinafară, însă inima lui să fie goală sau rece. O inimă bună atrage întotdeauna și se face iubită. Bunătatea este greu de obținut. Ea este o virtute creștină care se dobândește prin renunțarea la egoism și prin cultivarea iubirii aproapelui.

Și totuși, cei mai mulți oameni au acest instinct de a fi buni, de a-și oferi ajutorul, de a iubi, de a respecta, de a oferi atenție și de a purta grijă de cei din jur. Aceste trăsături arată că suntem creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, Care El Însuși este iubire și bunătate.

Frumusețea lăuntrică răzbate întotdeauna și în afară. O persoană cu inima bună și iubitoare zâmbește cu sufletul către oameni și acest lucru se face observat în exterior.

Fiecare om este frumos în felul lui, iar acest lucru trebuie descoperit. Pentru a vedea frumusețea semenilor noștri, trebuie ca noi înșine să devenim frumos pe dinăuntru. Numai un ochi curat și iubitor îi va vedea pe ceilalți în cea mai bună ipostază a lor. Ei nu vor vedea niciodată răul, ci doar binele. Nu vor căuta defectele, ci doar calitățile. Nu vor critica viciile, ci le vor acoperi cu mantia dragostei lor.

Un chip frumos îmbătrânește și își pierde strălucirea, însă o inimă frumoasă va rămâne frumoasă indiferent de schimbările care trec peste corpul fizic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here