
Magneziu, nu calciu este ceea ce ai nevoie pentru sănătea oaselor. Iată cum se consumă corect acesta
Este bine stiut faptul ca densitatea oaselor si sanatatea acestora depinde mult de consumul de alimente bogate in calciu, dar totusi, pusa in practica, aceasta teorie este adevarata? Conform unui studiu, magneziu, care este foarte comun in semintele de susan, semintele de floarea soarelui, busuioc, broccoli si spanac, este cheia catre niste oase sanatoase.
Studiile despre calciu
Cateva studii au sugerata ca persoanele care consuma suplimente de calciu, au un risc crescut de atac de cord. Acest lucru este valabil in special la femei.
Asadar, suplimentele de calciu sunt un inlocuitor foarte ineficient al alimentelor din calciu. Prea multe suplimente de calciu cresc riscul aparitiei pietrelor la rinichi si a problemelor cu inima.
Carbonatul de calciu, gasit foarte mult in suplimentele de calciu si de asemenea in laptele pasteurizat este foarte greu de gasit si de absorbit de organism. Un studiu din 2007 a aratat ca calciul din alimente este mult mai sanatos pentru oase decat cel luat din suplimente
Studii despre magneziu
Un studiu despre magneziu de la Facultatea de Medicina Baylor care s-a concentrat pe consumul si absorbtia magneziului a aratat ca magneziu este mai important pentru sanatatea oaselor decat calciul, fiind absorbit in cantitati mult mai mari.
Abrams, cel care a fost in fruntea acestui studiu sustine ca „calciul este important, dar inafara copiilor si adolescentilor care consuma foarte putin calciu, nu este la fel de important precum magneziul”
Ceea ce a ingrijorat cercetatorii este faptul ca se crede ca calciul este responsabil pentru oase sanatoase. Acestia sugereaza ca parintii sa aiba grija ca copiii sa consume suficient magneziu pentru niste oase sanatoase, deoarece copiii sunt in crestere iar nivelul de magneziu este critic in aceasta perioada.
Inainte, se credea ca rata de calciu si magneziu trebuie sa fie 1:1, ba chiar 2:1. Totusi, in zilele noastre, rata de calciu si magneziu este de 10:1 – asta inseamna ca avem in diete de 10 ori mai mult calciu decat magneziu!
Mancarurile bogate in magneziu precum cacao, semintele, nucile si legumele trebuie consumate cat mai des.
Cu toate ca este ideal sa iti iei magneziu in mod natural, multi oameni au un deficit si este recomandat sa caute un supliment de magneziu. Cantitatea recomandata pe zi este de 350-400 mg iar majoritatea capsulelor contin intre 250 si 500 mg. Poate fi luat intre mese sau pe stomacul gol.
Masurarea nivelului de magneziu este mai complicata, deoarece foarte putin magneziu ramane in sange, asadar analizele de sange nu sunt intotdeauna sigure. Sau chiar dimpotriva, chiar daca analizele spun ca ai un nivel potrivit de magneziu, e posibil inca sa ai un deficit.
Fie ca vrei sa iei magneziu din alimente sau suplimente, trebuie sa iei in considerare ca magneziul trebuie sa aiba loc in dieta ta zilnica.
Vrei mai multe rețete delicioase?
Urmărește-ne pe Facebook pentru cele mai noi și gustoase rețete!