Macarons reteta

Fiecare gospodină ar trebui să încerce cel puțin o dată să facă macarons. Acest desert a cucerit inimile multor iubitori de dulce, tocmai de aceea este nelipsit de la evenimentele importante. Învață să prepari macarons folosind această rețetă simplă.

Ingrediente:

  • 140 gr migdale măcinate sau făină de migdale
  • 3 albușurii de ou (115 grame), 80 gr zahăr
  • 200 gr zahăr pudră, un vârf de cuțit de sare
  • Colorant alimentar

Ingrediente pentru ganache cu cremă de brânză:

  • 200 gr ciocolată albă
  • 100 ml smântână dulce pentru frișcă
  • 100 gr cremă de brânză, câteva picături zeamă de lămâie
  • Puțin coajă rasă de lămâie

Mod de preparare:

În primul rând trebuie să lăsăm ouăle la temperatura camerei timp de aproximativ 2 ore. Dacă nu folosim făină de migdale, măcinăm migdalele într-o râșniță de cafea, dar în cantități cât mai mici, pentru a le măcina cât mai fin. Cernem apoi zahărul pudră.Macarons mod prepararePe o hârtie de dimensiunea unei tăvi de copt, desenăm cercuri. Așezăm deasupra o hârtie rezistentă la grăsimi.Macarons prepararePentru a prepara aluatul, separăm albușurile de gălbenușuri. Adăugăm un vârf de sare în albușuri și amestecăm până obținem o spumă fermă. Adăugăm treptat zahărul și zahărul pudră și continuăm să amestecăm. Adăugăm și colorantul alimentar și amestecăm bine cu mixerul.

Adăugăm făina de migdale sau migdalele măcinate și combinăm totul cu un tel. Amestecăm doar cât să se combine ingredientele.Macarons aluatAșezăm aluatul obținut într-un pos de cofetărie cu vârful rotund și turnăm câte puțin din aluat în fiecare cerc.Macarons ingredienteBatem tava de suprafața de lucru de 1-2 ori, astfel încât aerul să iasă. Macarons trebuie să stea la temperatura camerei timp de 3 ore. Dacă atingem cercurile de aluat cu degetul nu trebuie să se lipsească.Macarons lista ingredienteDacă încă se lipesc de deget, înseamnă că nu sunt uscate suficient și nu se vor coace așa cum trebuie, deci acest pas este foarte important.

Scoatem cu grijă hârtia pe care am desenat cercurile. Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 130 grade pentru aproximativ 15-20 de minute. După ce scoatem tava din cuptor, așteptăm să se răcească fursecurile apoi le dezlipim de pe hârtie.

Pentru a pregăti ganache-ul, încălzim smântâna dulce, dar nu o lăsăm si fiarbă. O turnăm apoi peste ciocolata ruptă în bucățele și amestecăm până se topește complet. Lăsăm ganache-ul de ciocolată să se răcească.

Adăugăm apoi crema de brânză, câteva picături de suc de lâmâie și puțină coajă de lămâie și punem amestecul la frigider pentru a se răci mai repede.Macarons cremaÎntindem crema peste jumătate din macarons, dar avem grijă să punem crema mai mult în mijloc. Adăugăm deasupra celelalte părți de macarons care nu au fost umplute.Macarons reteta rapidaPoftă bună și spor la gătit!

Articolul precedentPrăjitură cu pișcoturi măcinate și suc de portocale – un desert suculent cu un gust deosebit
Articolul următorCiocolată în aluat foietaj – un desert delicios, gata în doar câteva minute
Bună! Dacă te pot ajuta cu vreo informație despre vreo rețetă postată de mine aici, nu ezita să mă contactezi. Mă găsești aici sau pe facebook și de obicei răspund foarte repede.