1. Creierul dvs. este cea mai mare unitate flash din lume.

Memoria creierului dvs. are suficientă capacitate pentru a stoca 2,5 milioane de informații. Aceasta este aproximativ 300 de ani de video. Momentul maxim de dezvoltare a memoriei are loc la vârsta de 25 de ani și începe să scadă la vârsta de 50 de ani, dacă nu vă antrenati memoria.

2. Corpul tău poate încetini procesele pentru a te proteja de înec.

Acest efect se numește reflexul de scufundări . Când creierul îsi dă seama că corpul tău este scufundat în apă, încetinește ritmul cardiac care redirecționează sângele de la membrele tale spre organele vitale pentru conservarea oxigenului. Cu cât rămâneți mai mult timp sub apă, cu atât este mai lent ritmul cardiac.

3. Ai fost super puternic când erai copil.

Nou-născuții sunt foarte puternici pentru mărimea și greutatea lor. Dacă un copil apucă o bară orizontală, se poate agăța acolo pentru o lungă perioadă de timp fără a obosi. Acest reflex al palmarului este moștenit de la strămoșii noștri de când maimuțele nou-născute trebuiau să se țină de mamele lor, prinzându-se de părul acestora. La vârsta de 3 luni, bebelușii pierd, de obicei, această abilitate.

4. Lungimea tuturor vaselor de sânge din interiorul corpului nostru este suficientă pentru a înconjura Pământul de 2,5 ori în jurul ecuatorului.

Dacă ați lua toate vasele de sânge dintr-un adult mediu și le-ați așeza într-o singură linie, linia s-ar întinde peste 100.000 de mile. Acest lucru este suficient pentru a înconjura Pamantul de 2,5 ori. Inima noastră, în același timp, pompează 5,7 milioane de litri de sânge în medie pe parcursul întregii vieți. Acest volum este suficient pentru a umple 3 piscine de dimensiuni olimpice.

5. Sânii bărbaților pot produce lapte.

Toți oamenii, indiferent de gen, au glande de lapte, canale de lapte și mameloane. Acest lucru se poate întâmpla și datorită unui dezechilibru hormonal cauzat de stresul sever.

6. Culoarea visurilor tale poate depinde de tipul de televizor la care te uiti.

Tipul de televizor la care v-ati uitat de când erați copil poate afecta culoarea visurilor dvs. Acest studiu a arătat că majoritatea persoanelor care au crescut în fata unui televizor monocrom văd visuri în alb și negru. În timp ce oamenii care au fost născuți după televiziunea color au visuri colorate.

7. Mușchii dvs. sunt proiectați să ridice tone.

8. Corpul tău este o mașină de producție de mucus.

9. Lichidul care iese din nas poate fi din creier.

Lichidul care curge prin nas poate fi fluidul creierului . Fluidul creierului este localizat în jurul creierului și ținut de o membrană specială. Uneori se poate scurge prin nas în cantități mici ca un lichid limpede.

10. Corpul tău este construcția cea mai protejată din lume.

În această imagine, puteți vedea o celulă albă care urmărește o bacterie, o depășește și o devorează. Aceste celule sunt „bărbații în negru” ai corpului nostru, care ne protejează de „invadatorii răi”. În același timp, corpul nostru îndepărtează celulele vechi și deteriorate. De exemplu, în timp ce citiți acest articol, au mur1t 22 de milioane de celule. În următoarele 30 de secunde, corpul tău va produce 72 de milioane de celule roșii din sânge și va scăpa de 174 de celule vechi ale pielii.

Articolul precedentTartă cu prune – un desert deosebit cu prune coapte
Articolul următorCiobănescul German are grijă de puiul de căprioară rămas orfan: îl protejează ca şi cum ar fi propriul său copil
Pasionată de bucătărie, postez pe acest site zilnic rețete pe care le incerc sau le-am incercat de-a lungul timpului. Imi face de fiecare dată o deosebită plăcere să discut cu membrii comunității, deci dacă vrei sa ma intrebi ceva, nu ezita să-mi scrii pe email sau facebook.