Lichior de nuci cu lămâie – un remediu popular pentru digestie și tiroidă

In medicina populara, lichiorul de nuci a fost folosit secole la rand ca remediu natural pentru problemele tiroidiene si digestive. Chiar si astazi, multi oameni il folosesc ca remediu pentru anemie si probleme cu stomacul. Aceasta licoare este prepara din nuci verzi.

Ingrediente:

  • 12 nuci verzi, 400 gr zahar
  • 4 cuisoare, 1 lamaie
  • 1 litru rachiu de casa

Mod de preparare:

Spala si taie nucile in jumatate. Spala lamaia si tai-o felii. Asaza ambele fructe intr-un borcan cu gatul larg.

Adauga zaharul, cuisoarele si rachiul de casa in borcan. Amesteca bine pentru a dizolva zaharul. Inchide borcanul cu un capac si asaza-l intr-un loc insorit. Lasa-l acolo timp de 40 de zile.

Agita recipientul in fiecare zi, dar nu-l deschide. Dupa 40 de zile, strecoara lichiorul prin tifon si toarna-l intr-o sticla. Pastreaza lichiorul intr-un loc intunecos si rece.

Mod de utilizare:

In caz de probleme cu tiroida, bea 300 ml de lichior de nuci in fiecare dimineata. Pentru probleme cu stomacul, bea 300 ml lichior de nuca dimineata si seara.

Nucile care nu sunt inca coapte, si au miezul moale sunt o sursa bogata de vitamina C si iod, motiv pentru care au fost intotdeauna folosite in crearea diferitelor preparate ce ajuta la tratarea tulburarilor tiroidiene.

De asemenea, nucile verzi sunt la fel de eficiente in ameliorarea tulburarilor digestive precum diaree, constipatie, arsuri la stomac, balonare si crampe. Nucul, potrivit multor nutritionisti este un superaliment.

Numeroase studii au aratat ca nucile pot preveni diferite tipuri de cancer (in special cancerul de prostata si de san), protejeaza impotriva bolilor de inima, scad colesterolul si ajuta persoanele supraponderale sa slabeasca.

Grasimile care se gasesc in nuci ajuta la mentinerea unui nivel normal de insulina.