limoncello

Lichiorul italian de citrice este iubit pentru gustul său răcoritor si dulce in acelasi timp. Baza lichiorului sunt lămâile coapte combinate cu alcool și zahăr. Conținutul de vitamina C face din limoncello una dintre cele mai utile băuturi spirtoase.

Iar ingredientele disponibile și rețeta simpla vă permite să pregătiți lichior de casă extraordinar, aromat si foarte parfumat.

Ingrediente:

  • 5 lamai mari
  • 750 ml alcool sau vodca
  • 500 gr zahar
  • 150 ml suc de lamaie
  • 2 l de apa

Preparare:

Luăm cele cinci lămâi mari cu coaja groasă si indepartati coaja. Partea albă nu trebuie îndepărtată, ci doar partea galbenă. Partea albă va da amărăciune.

blankTransferați coaja îndepărtată într-un borcan.

blankSe toarnă 750 ml de alcool peste coajă sau puteti folosi vodcă și stoarcem 150 ml de suc de lamaie. Punem coaja la infuzat timp de două zile.

blankDupa două zile, turnați 2,2 l de apă în recipient și dizolvați acolo 500 de grame de zahăr.

blankFiltram infuzia de pulpa. Cel mai bine este să folosiți o sită fină sau un tifon. Amestecam toate componentele si limoncello este gata.

blankCaracteristicile băuturii finite depind direct de metodele de preparare și de consum. De exemplu, puterea băuturii se modifică din cauza raportului diferit dintre zahăr și apă. Cu cât lichiorul este mai dulce, cu atât este mai tare.blank