Vinete cu fasole, ardei gras și roșii la borcan, pentru iarnă – Garnitură excelentă lângă orice friptură

Vinete cu fasole, ardei gras și roșii la borcan, pentru iarnă – Garnitură excelentă lângă orice friptură – Pentru această bunătate, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 500 g fasole
  • 1,5 kg roșii
  • 500 g ardei gras
  • 125 g zahăr
  • 2 kg vinete
  • 500 g morcovi
  • 20 căței de usturoi

Mod de preparare:

1. Punem fasolea într-un bol adânc. O acoperim cu apă și o lăsăm peste noapte. A 2-a zi, scurgem fasolea. Adăugăm iar apă și o punem la fiert până când este făcută doar pe jumătate. La final, strecurăm fasolea.

2. Dăm morcovul prin răzătoare. Ardeii îi tăiem fâșii iar vinetele le tăiem cubulețe. Roșiile le tăiem cât mai mărunt. Usturoiul îl zdrobim.

3. Punem un vas pe foc. Așezăm vinetele, ardeii, roșiile, amestecăm și gătim 30 de minute. Adăugăm sarea, zahărul, oțetul și uleiul. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm fasolea și gătim încă 40 de minute. La final adăugăm usturoiul și gătim încă 10 minute.

4. Repartizăm preparatul în borcane sterilizate. Le închidem ermetic, le răsturnăm, le acoperim și le lăsăm la răcit.

Poftă bună!

Consumul de fasole alba ofera multiple beneficii organismului uman. Aceasta este bogata in antioxidanti si contine cantitati importante de molibden implicat in procesul de detoxifiere. Fasolea alba este o sursa importanta de fibre si proteine si are un indice glicemic scazut.

Aceasta produce inhibitori de alfa-amilaza care ajuta la reglarea depozitelor de grasime din organism dar contine si magneziu, un mineral esential pentru mentinerea unei stari optime de sanatate. Ca si alte tipuri de fasole, fasolea alba este bogata in minerale, cum ar fi acidul folic, magneziu si fier.