Legătura din atacul de cord și consumul de apă. Această informație îți poate salva viața.

apa si atac de cord legatura interesanta

Nu m-am gândit niciodată că momentul în care bei apă poate avea o legătură cu atacul de cord. M-au surprins mereu oamenii care se ridicau noaptea din pat pentru a urina. L-am întrebat pe cardiologul meu ce părere are despre acest lucru.

Răspunsul lui m-a șocat: Forța gravitațională menține apa în partea inferioară a corpului atunci când suntem în poziție verticală, de aceea, după-amiaza ne simțim picioarele umflate.

Când stăm întinși pe spate, iar partea inferioară a corpului se află la același nivel cu rinichii, apa este mai ușor de eliminat. Știam de mult că avem nevoie de apă pentru a ajuta corpul să elimine toxinele din organism, dar nu credeam că are vreo importanță momentul în care bem apă.

Informații de la un cardiolog:

  • Bea 2 căni de apă imediat după ce te ridici din pat – acest lucru activează corpul și pregătește sistemul digestiv pentru masă.
  • Bea 1 pahar de apă înainte de fiecare masă – alimentele vor fi mai bine digerate.
  • Bea 1 pahar de apă înainte de a face duș pentru a reduce tensiunea arterială.
  • Bea 1 pahar de apă înainte de a merge la culcare pentru a reduce riscul de infarct și accident vascular cerebral.

apa si atac de cord legaturaApa consumată înainte de culcare poate preveni crampele nocturne la picioare. Când ne trezim noaptea din cauza contracțiilor, înseamnă că mușchii picioarelor au nevoie de apă. Alte simptome pot include convulsii sau crampe toracice.

Medicul meu mi-a spus că dacă fiecare persoană transmite aceste informații la alte 10 persoane, este posibil ca viața cuiva să fie salvată. Consumul de apă în anumite momente cheie poate ajuta la prevenirea multor boli. Ai grijă de sănătatea ta!