Lapte cu frecăței – un preparat minunat care îți va aminti de copilărie

lapte cu frecatei reteta simpla

Cred că toți am mâncat lapte cu frecăței când eram mici. Numai bunicii știau cum să-l prepare astfel încât să fie super gustos. Eu am găsit această rețetă în caietul bunicii și am decis să o împărtășesc cu voi. Chiar merită încercată! Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.

Ingrediente:

  • 2 pahare cu lapte proaspăt
  • 1 ou, 2.5 linguri făină de grâu
  • Un praf de sare iodată
  • 1 pahar cu apă

Mod de preparare:

Mai întâi se cerne făina, apoi se pune într-un castron și se adaugă oul. Se amestecă bine cu o lingură.

Laptele se pune la fiert într-o cratiță. Se adaugă un pahar de apă și sare, apoi, când laptele fierbe, se adaugă aluatul din castron, într-un jet subțire în laptele care fierbe.

lapte cu frecatei lista ingredienteSe amestecă și se lasă laptele la fiert. După ce laptele cu frecăței a fiert, se pune în farfurii și se servește imediat. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!

lapte cu frecatei mod prepararePe cât de simplă și rapidă este această rețetă, pe atât este de gustoasă. Dacă ți-e dor de copilărie și de preparatele pe care ți le pregătea bunica ta, nu ezita să încerci această rețetă. Sunt sigură că vei servi cu bucurie laptele cu frecăței și-ți vei aminti de preparatele delicioase pe care doar bunica ta știa să le prepare.

Îți recomand să împărtășești această rețetă și cu prietenii tăi. Sigur vor dori și ei să o încerce, pentru că nu este deloc complicată și nici nu necesită prea multe ingrediente.