Irish Coffee reteta

Irish Cappuccino – rețetă rapidă, gata în maxim 5 minute. Pentru pregatirea acestei băuturi delicioase pe baza de cafea, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • 40 ml Bailey’s Irish Cream
 • 80 ml espresso fierbinte
 • 100 ml lapte spumat
 • Frișcă pentru decor
 • Nucșoară pentru aromă și decor

Ce trebuie să faci pentru a obține un Cappuccino Irish perfect?

 1. Începeți prin a pune Bailey’s Irish Cream într-o cană – de preferat este să folosiți o cană din sticlă, puțin mai înaltă
 2. Adăugați espresso fierbinte peste crema de wiskey – este indicat să folosiți o cafea de calitate pentru a obține un espresso cremos și aromat. Personal am folosit cafeaua boabe Lavazza Gusto Forte de la Coffepoint și am obținut unul din cele mai bune Irish Cappuccino pe care le-am încercat până acum
 3. Adăugați laptele spumat – este indicat să folosiți lapte cald (spumat cu ajutorul unui espressor ce are și această funcție) sau spumat cu ajutorul unui mixer special pentru lapte. Laptele trebuie adăugat în Irish Cappuccino cu ajutorul unei lingurițe – nu turnați laptele direct peste cafea deoarece se va amesteca și nu va fi un cappuccino în straturi. Turnați laptele pe dosul unei linguri și astfel va curge uniform în cană.
 4. Adăugați frișcă din belșug – nu doar că Irish Cappuccino va arăta foarte bine ci va fi și extrem de gustos și cremos. Folosiți o frișcă de calitate și puteți folosi chiar și o frișcă vegetală.
 5. Pudrați Irish Cappuccino cu puțină nucșoară – dacă nu vă place nucșoara, puteți adăuga orice alt condiment, pudră de cacao sau sirop de ciocolată/caramel.

Irish Cappuccino se servește cald iar dacă doriți un Iced Irish Cappuccino este suficient să adaugați la această rețetă puțină gheață.

Vă propun și a doua rețetă delicioasă de Irish Cappuccino. Pentru aceasta aveți nevoie de:

 • 15 ml whiskey/cremă de whiskey
 • 120 ml lapte
 • 2 shot-uri de espresso

Pentru această rețetă aveți nevoie de un espressor cu steamer sau de un mixer special pentru spumarea laptelui. Așadar, spumați laptele împreună cu cei 15 ml de whiskey.

Vezi cum a slăbit Elena cu 159 de lei.

Într-o cană de sticlă pentru cappuccino, adăugați cele două shot-uri de espresso fierbinți si laptele spumat. Păstrați câteva linguri de spumă pentru decor. Bineînțeles, acest Irish Cappuccino poate fi ornat și cu frișcă, dacă nu doriți să folosiți spumă de lapte.

Personal pregătesc foarte des Irish Cappuccino acasa, mai ales că am și prieteni cărora le place această băutură dar acum am descoperit Irish Cappuccino pudră la Coffepoint. Este alternativa ideală, rapidă și foarte gustoasă la retețele clasice de Irish Cappuccino.

Irish Coffee este unul dintre acele cocktail-uri delicioase care conțin puține ingrediente. Deși este foarte ușor de preparat – pur și simplu amesteci whisky-ul cu zahărul și cafeaua, apoi adaugi un strat de frișcă – pentru a obține o băutură cu gust perfect trebuie să fii atent la detalii.

Dacă adaugi prea mult whisky riști să prepari o băutură prea amară. Frișca trebuie să fie proaspătă și bătută foarte ușor, astfel încât să poată pluti deasupra băuturii, dar totuși trebuie să fie suficient de lichidă pentru a putea fi sorbită.

Pentru a obține un Irish Coffee perfect trebui să folosești zahăr Demerara. Acest tip de zahăr are o aromă de caramel care îi lipsește zahărului rafinat obișnuit.

Parcă nu mai este atât de simplu să obții o băutură perfectă, nu? Noi ne propunem să analizăm în detaliu toate produsele folosite la prepararea unui Irish Coffee. Astfel, te vom ajuta să obții cel mai gustos Irish Coffe, în cel mai simplu mod.

În primul rând, trebuie să alegem cu grijă recipientul din care vom bea băutură. Avem nevoie de o ceașcă ce se îngustează în partea de sus, precum ceașca de ceai, nu de o cană de cafea cilindrică, deoarece aceasta din urmă va face ca toți vaporii de alcool să ajungă în nasul nostru.Irish Coffee reteta usoaraÎn al doilea rând, trebuie să fim atenți la whisky-ul pe care îl folosim. Acesta trebuie să fie un whisky irlandez de bună calitate. De asemenea, trebuie să folosim doar 30 ml de whisky.Irish Coffee pahare potriviteÎn al treilea rând, este recomandat să folosim zahăr Demerara, deoarece are o aromă mai bogată și este mult mai potrivit pentru băuturile de cafea decât zahărul rafinat obișnuit. Cei care nu găsesc zahăr Demerara, pot folosi zahăr Turbinado.

Eu obișnuiesc să folosesc cuburi de zahăr pentru că sunt foarte ușor de adăugat în cafea. Irish Coffee mod de preparareAcum, să vorbim despre cel mai important ingredient, cafeaua. Îmi place să folosesc espresso în loc de cafea în cocktailuri deoarece o aromă mai bogată. Probabil crezi că este dificil să prepari acasă o ceașcă de espresso, dar crede-mă, te înșeli.

Cu un espressor de cafea putem obține o băutură delicioasă în doar câteva minute. Pentru a-mi prepara zilnic o ceașcă de espresso, folosesc un aparat de cafea cu capsule Nespresso.Irish Coffee preparareCapsulele Nespresso sunt fabricate din aluminiu și pot fi reciclate, deci nu trebuie să-mi fac griji că voi polua mediul înconjurător.Irish Coffee lista cu ingrediente Este momentul să vorbim despre frișcă. Este necesar să folosim o frișcă ușor bătută care să poată pluti deasupra băuturii. Am observat că folosind un shaker pentru cocktail-uri reușesc să bat frișca mult mai ușor și să nu mai fac atât de multă mizerie. În plus, este foarte ușor să torn frișca din shaker în băutură.Irish Coffee trucuri pentru bautura perfectaDoar adaug puțină smântână lichidă pentru frișcă în shaker și amestec timp de 20 de secunde. Torn frișca din shaker în ceașcă, pe spatele unei linguri pentru a mă asigura că plutește. Cu puțin efort, oricine poate prepara un Irish Coffee perfect.Irish Coffee trucuri utileIrish Coffee reteta simpla