butasi de trandafiri inmultire

Această metodă este foarte simplă și ieftină. De fapt, nu costă nimic, deoarece se face cu ajutorul ziarului. Ai nevoie doar de butași de trandafir, ziar, apă și pungi din plastic.

Metoda „burrito” presupune înfășurarea butașilor de trandafir în hârtie de ziar umedă. Alege doar butașii care au grosimea unui pix, deoarece butașii mai subțiri nu sunt potriviți.

butasi de trandafir ziarEste important să reții că trebuie să alegi doar butași sănătoși, fără urme de mucegai. Cel mai bun moment pentru înmulțirea trandafirilor prin butași este la sfârșitul lunii august. De asemenea, și luna septembrie este potrivită pentru înmulțirea trandafirilor prin butași.

Taie butașii astfel încât să aibă o lungime de aproximativ 9 cm. Scoate-le apoii frunzele și spinii din jumătatea inferioară. Dacă dorești, poți lăsa câteva frunze deasupra.

Înfășoară butașii în ziar astfel încât să-i acoperi pe toate părțile.

inmultire trandafiri butasiUnii grădinari preferă să așeze un strat subțire de mușchi de pământ între butași pentru a regla nivelul de umiditate.

Înmoaie apoi acest „burrito” din ziare și butași în apă, dar nu-l lăsa prea mult. Pune acest pachet într-o pungă din plastic și lasă-l într-un loc întunecat și răcoros, unde temperatura este de aproximativ 16-18 grade C.

inmultire trandafiri instructiuniÎntr-o lună și jumătate pachetul cu butași trebuie verificat de 2-3 ori, pentru a se verifica aspectul rădăcinilor – este posibil ca acestea să putrezească. Butașii care au putrezit trebuie aruncați imediat. De obicei, rădăcinile se formează după 1,5 luni.

Este foarte important ca hârtia în care sunt înfășurați butașii să fie foarte bine uscată, deoarece umiditatea promovează apariția mucegaiului. Dacă solul nu a înghețat, poți planta butașii după formarea rădăcinilor.

Acoperă butașii cu o sticlă din plastic care va acționa ca o mini-seră. Această metodă este potrivită și pentru soiurile care se înmulțesc mai greu prin alte metode.

inmultire trandafiri metoda simplaUna dintre cele mai utilizate metode pentru înmulțirea trandafirilor, presupune folosirea cartofilor. Cartofii ajută trandafirul să rămână umed, oferindu-i minerale suplimentare pentru a crește.

Pentru această metodă se folosesc cartofi de bună calitate. În centrul tuberculului se face o scobitură, în care se introduce butașul de trandafir. Acesta ar trebui să intra în cartof aproximativ 2 cm.

inmultire trandafiri cartofiCartoful trebuie pus apoi în ghiveci sau în sol, în funcție de temperatură. Distanța dintre cartofi, trebuie să fie de aproximativ 10-15cm. Acoperă butașii cu sticle din plastic și udă-i periodic.

Articolul precedentÎnmoaie-ți picioarele în oțet o dată pe săptămână și privește cum problemele se ameliorează
Articolul următorMușcata – planta cu proprietăți vindecătoare remarcabile
Bună! Dacă te pot ajuta cu vreo informație despre vreo rețetă postată de mine aici, nu ezita să mă contactezi. Mă găsești aici sau pe facebook și de obicei răspund foarte repede.