ingrasamant-plante

Dorința mea de azi este să vă prezint o formulă de îngrășământ excepțională și accesibilă, pe care a folosit-o străbunicul meu și care s-a transformat într-un mister bine ocrotit printre cunoscuții mei.

Această formulă a operat adevărate miracole asupra puieților mei și ai camarazilor mei, metamorfozându-i în doar 48 de ore în vegetație densă, robustă și în plină sănătate.

Îngrășământul acesta dispune de numeroase macro și microelemente nutritive, contribuind la formarea unui sistem de rădăcini sănătos și a tulpinilor masive, precum și la apărarea plantelor de insecte dăunătoare.

Pentru a elabora acest îngrășământ, aveți nevoie de:

  • 10 litri de apă
  • 100grame de praf de muștar
  • 2 linguri de săpun lichid

Instrucțiuni de realizare:

Incorporați o linguriță de praf de muștar într-un litru de apă și omogenizați bine. Aplicați această soluție pe pământul deja umed pentru a intensifica eficiența îngrășământului.

Dacă aveți nevoie să produceți o cantitate mai consistentă de îngrășământ pentru îmbogățirea puieților din grădina dvs., puteți combina 100 g de praf de muștar cu 10 litri de apă.

Această soluție de muștar este eficientă în eliminarea păduchilor de pe castraveți, tomate, ceapă și tufișuri fructifere. În acest scop, realizați o soluție din 100 g de praf de muștar și 10 litri de apă și lăsați-o să se infuzeze pentru o zi.

Filtrati soluția și diluați-o cu încă 10 litri de apă proaspătă, adăugând 2 linguri de săpun lichid sau 40 g de săpun solid răzuit. Amestecați bine, astfel încât săpunul să se dizolve complet. Aspersați plantele cu această soluție în timpul serii.

Această formulă simplă de îngrășământ reprezintă o alternativă naturală și eficace la fertilizanții sintetici.

Sper că vă va ajuta să creșteți puieții și grădina într-un mod sănătos și vibrant. Succes la grădinărit!