
Îngrășământ NATURAL pentru ROȘII și Alte LEGUME! 100% EFICIENT Merită să-l Folosiți în Grădină!
Drojdia poate fi considerată și utilizată ca îngrășământ natural deoarece conține o varietate de nutrienți esențiali pentru plante, cum ar fi azotul, fosforul și potasiul.
Utilizarea drojdiei poate contribui, de asemenea, formarea de microorganisme benefice în sol, cum ar fi bacteriile de compost, care ajută la îmbunătățirea sănătății plantelor.
Drojdia ca îngrășământ natural
Alte surse de nutrienți sunt gunoiul de grajd sau compușii organici mai bogați în nutrienți.
Drojdia poate avea unele proprietăți benefice pentru sol, deoarece poate ajuta la creșterea conținutului de nutrienți și la îmbunătățirea structurii solului.
Este o sursă naturală de azot, fosfor și potasiu, care sunt nutrienți esențiali pentru creșterea plantelor. În plus, drojdia conține enzime care pot ajuta la descompunerea materiei organice prezente în sol, crescând astfel fertilitatea acestuia.
Există, de asemenea, micronutrienți precum fier, mangan, cupru, zinc, bor, molibden și clor, de care plantele au nevoie în cantități mult mai mici, dar sunt totuși importanți pentru creșterea și dezvoltarea lor sănătoasă.
Plantele obțin acești nutrienți prin solul în care cresc, prin apa pe care o absorb și prin aerul din jur.
Funcționarea drojdiei ca îngrășământ este, în principiu, foarte simplă. Oricine a frământat pâine chiar și o dată știe că drojdia iubește apa caldă.
Cum se folosește drojdia pentru fertilizarea plantelor?
Drojdia se dizolvă în apă care nu trebuie să fie rece sau fierbinte, ci caldă. Dacă alegeți drojdie uscată, pur și simplu turnați-o într-un castron cu apă caldă și adăugați puțin zahăr.
Acest lucru se întâmplă atunci când drojdia își accelerează fermentația cu zahărul, astfel încât drojdia începe să-și facă procesul de fermentație.
După ce o amesteci, las-o să stea puțin până face spumă. După aceea, este gata să fie diluată cu apă și este un îngrășământ excelent atât pentru plantele de apartament, cât și pentru plantele de gradina.
Acest îngrășământ poate fi folosit pentru: roșii, ardei, castraveți și toate celelalte plante deoarece contine vitamina B care este foarte importantă.
Când drojdia s-a umflat, se va amesteca din nou pentru a favoriza cea mai bună dezvoltare a bacteriilor benefice.
Cu toate acestea, trebuie amintit că, deoarece drojdia tinde să epuizeze calciul din sol, putem remedia problema măcinând cojile de ouă, care conțin calciu, până obtineti o pulbere.
Odată adăugata pudra de coji de oua la cenușă sau rumeguș, amestecul este raspandit în jurul plantei, acoperit cu pământ și în final este udat cu o solutie ce contine drojdie diluata în proporție de 100 grame la 10 litri de apă (10 gr/litru de apa).
Acest tratament urmând a fi efectuat de 3 ori pe sezon, răsadurile vor crește și vor avea rădăcini mai puternice, pe lângă faptul că vor face si fructe mai mari.
Este important de reținut că utilizarea excesivă a drojdiei ca îngrășământ poate provoca dezechilibre nutriționale în sol și poate dăuna plantelor, așa că ar trebui să fie combinată cu pulbere de coajă de ou.
Vrei mai multe rețete delicioase?
Urmărește-ne pe Facebook pentru cele mai noi și gustoase rețete!