Tufe de castraveti

Tufele de castraveti sunt destul de sensibile mai ales la oscilatiile de temperatura, umiditatea sau alti factori climatici iar putem  observa atunci cand planta sufera pentru ca ii cad florile, frunzele se ingalbenesc (datorita afectiunilor fungice) si nu creste asa cum trebuie.

Desigur, se gasesc pe piata tot felul de ingrasaminte si substante chimice pentru a le salva insa daca vreti ceva natural, trebuie sa cititi in continuare.

Ca sa aveti tufe frumoase de castraveti, cu rod bogat atunci trebuie fertilizate radicular si foliar cu ingrasamant natural preparat din zer (sau lapte degresat, chefir degresat) si tinctura de iod.

O sa vedeti ca plantele o sa creasca foarte frumos si o sa fie sanatoase, iar florile nu vor mai cadea. Este un ingrasamant natural la indemana tuturor.

Zerul poate fi folosit si pentru stropirea castravetilor pentru ca nu va permite dezvoltarea ciupercilor sau a bolilor.

Vezi cum a slăbit Elena cu 159 de lei.

Tinctura de iod este foarte sanatoasa pentru plante si este un antiseptic bun.

Mod de preparare solutie de fertilizare:

  • 9 litri de apa de fantana cu o temperatura 30-35 grade (statuta)
  • 1 litru de zer
  • 20 de picaturi de tinctura de iod

Amestecati toate ingredientele si incepeti a uda fiecare planta in parte. Pentru fiecare planta se foloseste 500 ml – 1 litru – o data la 2 saptamani (pentru fertilizarea radiculara)

Fertilizarea foliara se aplica o data pe saptamana, dimineata (pe la 5-6), seara sau in zilele innorate dar fara precipitatii.