Înghețată de casă de vanilie – Rețetă foarte aromată și foarte ușor de făcut

Înghețată de casă de vanilie – Rețetă foarte aromată și foarte ușor de făcut

Înghețată de casă de vanilie – Rețetă foarte aromată și foarte ușor de făcut – Pentru a pregăti această bunătate, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 250 ml lapte
  • 250 ml smântână
  • 2 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 1 păstaie de vanilie
  • sare

Mod de preparare:

1. Într-un vas, amestecăm laptele și smântâna. Punem compoziția la fiert, pe foc mediu.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem păstaia de vanilie și îndepărtăm semințele. Când compoziția a început să fiarbă, oprim focul, adăugăm păstaia de vanilie și semințele, acoperim cu un capac și lăsăm la infuzat 30 de minute.

3. Separat, batem gălbenușurule cu sare și zahăr, la viteză mare, până când obținem o cremă densă.

4. După 30 de minute, punem compoziția de lapte la încălzit, pe urmă o adăugăm în crema de gălbenușuri.

5. Amestecăm bine până la omogenizare, pe urmă punem compoziția obținută pe foc mic. Amestecăm cu ajutorul unei spatule, până când obținem o cremă densă și pufoasă.

6. Trebuie amestecat până când compoziția ajunge la temperatura de 80-82 de grade Celsius. Dacă depășiți această valoare, laptele se va separa de smântână. În lipsa unui termometru, verificați textura cu ajutorul unui deget. Este necesar să faceți o linie pe suprafața cremei. Trebuie să obțineți o textură fină, ce nu are tendința de a se amesteca.

7. La final, luăm vasul de pe foc și strecurăm crema într-un bol, folosind o sită. Acoperim cu folie alimentară și lăsăm crema la răcit, la temperatura camerei. Pe urmă, o punem la frigider pentru 3 ore sau peste noapte.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!