inghetata-de-casa

Dacă ai poftă de o înghețată cremoasă și răcoritoare făcută acasă, încearcă rețeta noastră de înghețată de lămâie. Dacă o completezi cu biscuiți zdrobiți sau ciocolată rasă, va fi și mai delicioasă.

Ingrediente

  • lapte condensat îndulcit – 380 ml
  • suc de lămâie – 80 ml
  • frișcă – 400 ml
  • biscuiți cu cacao – 50 g
  • ciocolată rasă – pentru decor

Mod de preparare:

Pasul #1:
Pune laptele condensat îndulcit într-un bol și adaugă sucul proaspăt stors de lămâie. Amestecă bine până se combină ingredientele. Într-un alt bol, bate frișca până devine fermă și apoi încorporeaz-o în amestecul de lapte și lămâie.

blank

Pasul #2:
Pune biscuiții cu cacao în blender și zdrobește-i. Adaugă-i în amestec și amestecă. Nu este necesar să adaugi biscuiții, înghețata poate fi preparată și fără ei.

Pasul #3:
Toarnă amestecul într-o formă și lasă-l să se întărească în congelator pentru cel puțin 3 ore. Înainte de servire, poți decora cu ciocolată rasă.

Câteva ponturi:

Folosește suc de lămâie proaspăt stors pentru un gust mai intens și natural. Alege frișca de calitate superioară pentru o textură mai cremoasă și mai aerată.

Amestecă bine frișca bătută în amestecul de lapte și lămâie pentru a preveni formarea cristalelor de gheață. O consistență omogenă va asigura o înghețată mai cremoasă.

Dacă dorești o textură crocantă, poți adăuga și bucăți de nuci sau migdale prăjite. Pentru un contrast interesant, poți adăuga bucăți de fructe proaspete, cum ar fi căpșuni sau afine, în amestecul de înghețată înainte de congelare.

Scoate înghețata din congelator cu aproximativ 10 minute înainte de servire pentru a fi mai ușor de porționat. Decorează înghețata cu frunze proaspete de mentă pentru un aspect atractiv și un plus de prospețime. Poți adăuga topping-uri precum sirop de caramel, fructe de pădure sau sos de ciocolată pentru a completa desertul.

Important: Păstrează înghețata într-un recipient ermetic pentru a preveni absorbția mirosurilor din congelator și pentru a menține prospețimea. Dacă rămâne înghețată după servire, asigură-te că o acoperi bine pentru a preveni formarea unei pelicule de gheață la suprafață.