Împletirea degetelor – un exercițiu simplu, care te va ajuta să-ți recapeți mobilitatea

impletirea degetelor exercitiu

În urmă cu aproape o lună, tatăl meu a fost internat în spital, deoarece a suferit un accident vascular cerebral. A stat la terapie intensivă timp de 2 săptămâni, iar apoi a fost externat. Ieri a putut sta pe picioarele lui, pentru prima dată de când a ieșit din spital.

În ciuda mobilității foarte limitate ca urmare a accidentului vascular cerebral și a poliartritei, tatăl meu are o dorință puternică de a trăi și a face mișcare. În astfel de cazuri, exercițiile de recuperare pot fi de mare ajutor.

Următorul exercițiu a fost folosit în urmă cu sute de ani de tibetani, dar a devenit cunoscut recent. Îți recomand să încerci și tu acest exercițiu uimitor – împletirea degetelor – care ajută la restabilirea mobilității picioarelor.

De asemenea, ar trebui să faci acest exercițiu și pentru a-ți menține mobilitatea. Efectuând acest exercițiu cu atenție, vei reuși să repari daunele provocate picioarelor și genunchilor, de-a lungul timpului.

Iată cum se efectuează acest exercițiu:

Așază-te pe un scaun sau pe podea, apoi îndoaie genunchiul stâng și trage piciorul spre tine. Apucă piciorul stâng cu ambele mâini și împletește-ți degetele de la mâna dreaptă cu degetele de la piciorul stâng.

Stai în această poziție timp de 1 minut, apoi repetă exercițiul cu celălalt picior. După efectuarea exercițiului privește-ți piciorul și observă cum culoarea lui se schimbă, datorită circulației sangvine crescute.

După o săptămână, poți începe să apeși pe diferite puncte reflexe de pe degetul mare în timp ce faci acest exercițiu. Încearcă să mărești durata acestui exercițiu în fiecare zi.

impletirea degetelor exercitiu tibetanDegetele de la mâini împletite cu degetele de la picioare în poziție culcat

Întinde-te pe spate și pune-ți o pătură sau o carte sub cap. Îndoaie ambii genunchi și așază-ți picioarele pe podea, lângă fese. Adu genunchiul drept la piept și plasează piciorul drept pe coapsa piciorului stâng. Ține-ți piciorul drept cu mâna stângă.

Împletește degetele de la mâna stângă cu cele de la piciorul drept. În timp ce stai în această poziție, trage călcâiul și degetele de la picioare spre genunchiul drept. Pentru a-ți întări șoldurile, ridică piciorul stâng de pe podea și trage genunchiul spre piept.

Mâna dreaptă poate susține piciorul drept, astfel încât să nu alunece de pe coapsa stângă. Coboară piciorul drept și repetă exercițiul cu piciorul stâng. Nu te îngrijora dacă acest exercițiu îți provoacă disconfort la început. Cu cât te dor mai tare degetele de la picioare, cu atât trebuie să faci mai des acest exercițiu.

impletirea degetelor exercitiu mobilitateÎncearcă să te gândești la ceva plăcut, care te face să zâmbești, respiră profund și vei fi surprins de cât de repede dispare durerea. Este mult mai bine să înduri această durere ușoară de la picioare decât să suferi de o durere mult mai intensă în tot corpul.

Utilizează acest exercițiu ca metodă de profilaxie și, în cazuri grave, ca metodă de recuperare. Împletirea degetelor de la mâini cu degetele de la picioare te ajută să-ți recâștigi mobilitatea dacă ești răbdător și consecvent.