Iată de ce trebuie să pui sare în tigaie înainte de a prăji alimentele

sare in tigaie

Daca iti place sa stai in bucatarie si sa pregatesti tot felul de mancaruri, atat pentru tine cat si pentru familie si prieteni, sigur vrei sa afli ce trebuie sa faci pentru ca uleiul din tigaie sa nu mai sara atunci cand prajesti ceva.

Uleiul lasa urme pe aragaz si gresie si este, de asemenea, extrem de enervant atunci cand picaturile fierbinti iti ating pielea.

Cand vrei sa prajesti ceva in tigaia cu ulei trebuie sa fii foarte atent. Procesul de prajire are loc la o temperatura cuprinsa intre 150 si 190 grade (temperatura la care fierbe apa nu depaseste 100 grade).

Apa este prezenta in toate alimentele, deci este logic ca uleiul fierbinte sa se imprastie in momentul in care punem alimentele in tigaie, deoarece apa se evapora brusc.

Pe masura ce temperatura uleiului creste, creste si intensitatea cu care stropii de ulei sar din tigaie.

Ce trebuie sa faci ca sa nu mai sara stropii de ulei fierbinte din tigaie?

Pentru a evita ca stropii de ulei sa sara pe aragaz, pe faianta sau chiar pe pielea ta, nu trebuie sa pui bursc alimentele in ulei fierbinte  ci incet, incet, incepand de la un capat.

De asemenea, poti reduce semnificativ intensitatea cu care sar stropii de ulei din tigaie, punand putina sare pe fundul tigaii, inainte de a turna uleiul. Cristalele de sare racesc efectiv uleiul.

Unele gospdodine adauga o felie de morcov in ulei pentru a reduce intensitatea cu care sar stropii de ulei. Incearca aceste metode si vezi care este cea mai potrivita pentru tine!