Iată cum poți avea un somn mai bun – bea acest suc inainte de culcare

Nu multi oameni constientizeaza ca dieta pe care o au poate face diferenta dintre un somn bun si unul slab. Asadar, facand doar cateva schimbi, ai putea dormi mai bine noaptea.

Solutiile naturale ar trebui sa fie intotdeauna primele la care apelezi cand ai probleme cu somnul, deoarece majoritatea pastilelor pentru somn pot avea multe efecte secundare, mai ales atunci cand sunt luate perioade lungi de timp.

Unele dintre acestea dau senzatia de mahmureala a doua zi, afecteaza memoria si performanta la locul de munca.

Vitamina care combate scorbutul

Un studiu recent a gasit o legatura intre aportul scazut de vitamina C si lipsa somnului pe timpul noptii. Acest studiu si-a propus sa gaseasca diferente in dietele oamenilor care dorm cel mai mult si cel mai putin.

Singurul nutrient care s-a dovedit a fi mai scazut la cei care au dormit mai putin de 5 ore pe noapte, a fost vitamina C. O leguma fantastica ce iti poate oferi 119.8 mg de vitamina E pe cana este ardeiul verde. Adaugand ardeiul verde la dieta ta, vei putea scapa de insomnii.

Creste aportul de calciu

Calciul ajuta creierul sa foloseasca aminoacidul triptofan pentru fabricarea melatoninei, care este un hormon ce induce somnul. Asadar, alimentele bogate in calciu sunt adesea mentionate ca alimente de top ce induc somnul. Bama este o leguma verde bogata in calciu, ce se aseamana la gust cu vinetele. 100 gr de bama contine aproximativ 82 mg de calciu. Adultii au nevoie de 800-1000 mg de calciu zilnic.

Mai mult magneziu

Un studiu clinic a descoperit ca suplimentarea magneziului pare sa combata insomnia. Studiul a fost realizat pe 46 de subiecti varstnici carora li s-a alocat 500 mg de magneziu timp de 8 saptamani. Mangoldul este bogat in magneziu, 100gr avand 81 mg de magneziu.

Vitamina B12

Un studiu a aratat ca tulburarile de somn au disparut odata ce pacientilor li s-a administrat 1,5 mg de vitamina B12. In timpul studiului, vitamina B12 a fost administrata la doi pacienti care sufera de tulburari de ritm diferite de somn-veghe. Ambii pacienti s-au bucurat de un somn mai bun la sfarsitul studiului.

Legumele au, in general, un continut redus de vitamina B12, dar spanacul este probabil cel mai bogat. Spanacul organic contine mai multa vitamina B12 decat spanacul obisnuit, stropit cu ingrasaminte toxice si pesticide.

Suc de legume

Sucul de legume poate inlocui cafeaua de care atat de multe persoane este dependenta. Dupa cum au aratat multe studii, cafeaua, precum si cofeina pe care o contine, este principala cauza a insomniei.

Schimba-ti dieta pentru a dormi mai bine

Asadar, sper ca acum ai suficiente motive pentru a elimina cofeina si a include in dieta ta legume organice, in speranta ca somnul ti se va imbunatati. Doar pentru ca nu vei vedea rezultatele dorite dupa o saptamana, nu inseamna ca ele nu vor aparea.

Remediile naturale pentru problemele de sanatate necesita adesea putin mai mult timp decat medicamentele conventionale – asa ca ai rabdare si las-o pe Mama Natura sa-si faca treaba!