Radacina trandafiri

O sa te invat cum sa faci ca trandafirii tai sa prinda radacini repede si aceste metode nu necesita experienta in gradinarit sau prea multa pricepere.

Cel mai indicat este sa tai trandafirii toamna tarziu pentru ca vremea rece stimuleaza incoltirea radacinilor si dezvoltarea lor sanatoasa dupa ce ii vei planta in pamant.

Alege trandafirii preferati, taie cate o tija si urmeaza aceste instructiuni:

Cel mai important lucru este sa stimulezi aparitia radacinilor – dupa ce trandafirii vor incolti, acestia vor putea fi plantati in ghiveci sau in gradina, fara probleme.

Cu un cutit foarte bine ascutit trebuie sa tai partea de sus a tulpinei – partea cu floarea si este foarte important ca taietura sa fie cat mai curata.

Este ideal ca tulpina taiata sa aiba aproximativ 25 cm iar taietura de sus, care va ramane expusa la aer sa fie acoperita cu ceara pentru a preveni uscarea acesteia.

Taie putin si din baza tulpinii ca sa stimulezi astfel incoltirea rapida si inlatura toate frunzele de pe aceasta.

Poti alege una din cele trei metode pe care le vom prezenta in randurile urmatoare si poti testa chiar fiecare metoda in parte si sa o folosesti mai departe pe cea care ti se pare mai buna pentru tine.

Metoda 1

Trebuie sa dizolvi 100 mg de drojdie intr-un litru de apa si pune tulpina taiata de la trandafir pentru 1 zi. Doar o treime din tulpina trebuie acoperita cu apa. Dupa ce a stat o zi in solutie, spala tulpina cu apa calda si mut-o in alt vas pe care-l umpli cu apa pana la jumatatea tulpinii. Ai grija sa completezi mereu apa in vas in cazul in care nivelul acesteia scade.

Metoda 2

Ai nevoie de o lingurita de miere dizolvata in 1 litru de apa – se tine tulpina in apa timp de 12 ore (doar o treime din tulpina) dupa 12 ore, muta tulpina in alt vas cu apa, pana la jumatatea tulpinii.

Metoda 3

Pune 10 picaturi de suc proaspat de aloe vera in apa si mai apoi pune tulpina. Acest suc impiedica putrezirea si accelereaza procesul de incoltire.

Apa din vas trebuie sa ajunga pana la jumatatea tulpinii si trebuie completata atunci cand scade. Dupa cateva zile, poti sa mai adaugi inca 10 picaturi de suc de aloe.

Cand radacinile trandafirului vor fi lungi, poti sa plantezi trandafirul in ghiveci sau in gradina.