Hreanul este un aliment cu proprietăți vindecătoare – poate vindeca peste 30 de boli

hrean remediu boli

În rândurile de mai jos vom discuta despre un aliment care este capabil să vindece peste 30 de boli, este vorba de hrean. Persoanele care locuiesc la țară sigur au hrean în grădina cu legume. Acest aliment poate fi consumat crud, fiert sau uscat.

Înainte de a usca hreanul, trebuie să-i speli foarte bine rădăcinile și să le dai pe răzătoare. Hreanul ras se usucă în cuptorul preîncălzit la 45-50 grade C pentru o anumită perioadă și apoi se mărește temperatura la 60-65 grade C. Hreanul se usucă complet în aproximativ 5-6 ore, după care se pune în recipiente etanșe.

Hreanul este folosit la tratarea otitei medii, a durerilor de dinți, hipertensiunii arteriale și bolilor cardiovasculare. De asemenea, hreanul este eficient în tratamentul osteocondrozei afecțiunilor tractului gastro-intestinal, arsurilor, răcelilor și giardiozei.

Este suficient să inhalezi mirosul de hrean pentru a-ți curăța bronhiile și a scăpa de tuse și răceală.

Hreanul ras poate fi benefic pentru tratarea gastritei cu aciditatea scăzută, deoarece stimulează secreția de acid clorhidric. Pentru a prepara medicamentul trebuie să amesteci 3 litri de apă fiartă, răcită la temperatura camerei cu un pahar de hrean ras. Lasă amestecul deoparte timp de 3 zile, apoi strecoară-l și consumă-l. Se bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, câte un pahar.

Dacă ai răni pe corp, poți grăbi vindecarea lor folosind frunze de hrean. Rupe o frunză de hrean dimineața și las-o pe pervaz, iar seara, unge rana cu ulei de floarea soarelui și pune frunza de hrean deasupra. Vei simți cum arde, dar trebuie să suporți. Repetă procedura până se vindecă rana.

Persoanele diagnosticate cu ciroză hepatică trebuie să folosească o tinctură de hrean. Pentru a prepara această tinctură trebuie să amestece 5 frunze de hrean cu 500 ml de alcool de calitate. Se consumă câte o linguriță din acest amestec de 3 ori pe zi până se îmbunătățește starea de sănătate.

Sucul din rădăcina proaspătă de hrean ajută la îmbunătățirea digestiei și elimină inflamația vezicii urinare. Diluează sucul de hrean cu apă, în raport de 1:10 și consumă jumătate de cană înainte de fiecare masă.

De asemenea, poți să mănănci și hrean cu pâine, deoarece are efect diuretic. Doar întinde un strat subțire de hrean ras pe o felie de pâine și consumă împreună cu un bol de supă sau borș.

Pentru a trata angina pectorală trebuie să amesteci hreanul dat prin mașina de tocat cu 1 kilogram de miere și unul de lămâi tocate cu tot cu coajă (fără semințe). Lasă amestecul la infuzat timp de 24 de ore, apoi consumă în fiecare dimineață câte 2 lingurițe. Amestecul trebuie consumat cu o oră înainte de micul dejun.

De asemenea, acest amestec de hrean, miere și lămâie ajută la reducerea nivelului de colesterol, tratarea acneei și diminuarea ridurilor.

Dacă ești hipertensiv trebuie să încerci această rețetă eficientă. Amestecă infuzie de hrean (pentru a prepara infuzia de hrean trebuie să lași rădăcina rasă într-un pahar cu apă pentru 36 de ore) cu un pahar cu suc de morcov și un pahar cu miere și toarnă amestecul într-un recipient din sticlă cu capac.

Depozitează recipientul închis bine pe raftul de jos al frigiderului și consumă în fiecare zi câte 1-2 lingurițe cu 1-2 ore înainte de fiecare masă (de 3 ori pe zi). Consumând acest remediu timp de 1-2 luni, valorile tensiunii arteriale vor scădea.