Ruladă de cârnăciori – Simplă, rapidă și gutsoasă, gata în câțiva pași

Gustare rapidă și la îndemâna oricui – Aveți nevoie de 600g cârnăciori, 1 gălbenuș și 500g aluat foietaj

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 2 linguri coajă de lămâie
  • 300 g biscuiți
  • 120 g zahăr
  • 1 l lapte
  • 60 g amidon

Mod de preparare:

1. Turnăm laptele într-un vas. Adăugăm coaja de lămâie (păstrăm puțină pentru decor) și punem vasul pe foc. Separat, batem ouăle cu zahăr. Turnăm puțin lapte fierbinte într-un pahar. Adăugăm amidonul și mixăm bine, pe urmă turnăm amestecul inițial.

2. Adăugăm și ouăle bătute cu zahăr. Amestecăm constant iar când începe să fiarbă, luăm vasul de pe foc. Lăsăm compoziția la răcit.

3. Turnăm un strat subțire de cremă, într-o formă de copt. Pe deasupra, adăugăm un strat de biscuiți. Procedăm la fel până terminăm ingredientele. La final, decorăm cu coaja de lămâie păstrată. Punem tortul la frigider pentru o oră. Să aveți poftă!

Ouăle reprezintă una dintre cele mai bune surse de proteină pe care o primim de la natură. În România, conform Institutului Național de Statistică, o persoană consumă anual aproape 300 de ouă, mai exact 267. Care este însă cel mai indicat mod de a profita de beneficiile hrănitoare ale ouălor? Credem că sunteți de acord cu noi când spunem că ouăle de casă sunt cele mai indicate.

Un ou de găină, în funcție de dimensiune, conține între 60 și 90 de calorii. De asemenea, este compus și din aproximativ 5 grame de proteină pe care organismul nostru o digeră (de regulă 6 grame). Ouăle conțin și toți aminoacizii de care are nevoie organismul uman.

Evident, nu toate ouăle au aceeași compoziție. Calitatea și gustul sunt legate de procesul de producție din spate. Totul începe cu alimentația găinilor care depun ouă. Unul dintre motivele pentru care creștem păsări în curte, este faptul că avem puterea de a decide în ce mod creștem găinile. Răsplata este reprezentată, printre altele, de ouăle proaspete și hrănitoare, cu o savoare unică.