gogosi moi cu gem si branza

Am încercat multe rețete de gogoși, până să o găsesc pe aceasta. Este preferata mea, pentru că este simplă și rapidă. Îți recomand să o încerci și tu dacă vrei să faci gogoși moi și pufoase.

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 gr făină de grâu, 1.5 linguri zahăr
  • 1 cub drojdie, 1 lingură ulei, 120 ml smântână pentru frișcă
  • 2 gălbenușuri, 200-300 ml lapte cald
  • 1 lingură rom, un praf de sare

În plus:

  • Ulei (pentru prăjire)
  • Gem (caise, căpșuni)
  • Brânză de vaci
  • Zahăr pudră

Mod de preparare:

Punem într-un castron făina de grâu, sarea și o lingură de zahăr. Facem o gaură mică în acest aestec de ingrediente uscate și turnăm 100 ml lapte cald, drojdia și zahărul rămas. Așteptăm să crească drojdia apoi adăugăm laptele rămas.

Dacă laptele s-a răcit cât timp am așteptat să creacă drojdia, îl încălzim din nou pentru că trebuie să fie cald. Adăugăm gălbenușurile, uleiul, smântâna pentru frișcă și romul, apoi amestecăm totul cu un mixer cu cârlige pentru frământat, până obținem un aluat suplu. Putem frământa aluatul și cu mâinile.

Presărăm aluatul cu puțin făină, îl acoperim cu un prosop de bucătărie curat și-l lăsăm să crească, într-un loc cald, până își dublează volumul.

aluat crescut pentru gogosiDupă ce aluatul a crescut suficient, îl întidem pe blatul de lucru presărat cu fănă, astfel încât să obținem o foaie de aluat cu o grosime de aproximativ 2-2.5 cm. Vom folosi o ceașcă sau un pahar cu gura rotundă pentru a decupa gogoșile.

Facem o gaură în mijlocul gogoșilor, folosind degetul.

gogosi cu gaura in mijlocÎncălzim uleiul într-o cratiță adâncă în care pot încăpea 3-4 gogoși. Când uleiul se încinge, punem gogoșile cu gaura în jos, în oală. Când se prăjesc bine, le întoarce pe partea cealaltă. Gogoșile nu trebuie să ajungă la fundul cratiței, ci trebuie să pluteacă în ulei.

gogosi prajiteGogoșile se prăjesc imediat, așa că trebuie să avem grijă să nu se ardă. Scoatem gogoșile din cratiță și le punem într-un bol din tablă tapetat cu un șervețel de hârtie, pentru a elimina excesul de ulei.

gogosi delicioaseDupă ce gogoșile s-au răcit, punem gem și brânză de vaci pe ele, apoi presărăm zahăr pudra deasupra. Poftă bună și spor la gătit!

Articolul precedentCitește această rugăciune înainte de culcare – medicament pentru suflet! AMIN!
Articolul următorSalvat de pe străzi, acest cățel zâmbitor este cel mai fericit animal din lume
Bună! Dacă te pot ajuta cu vreo informație despre vreo rețetă postată de mine aici, nu ezita să mă contactezi. Mă găsești aici sau pe facebook și de obicei răspund foarte repede.