Gogoșile din griș sunt delicioase și ușor de preparat. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a pregăti acest desert gustos. Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.

Ingrediente necesare pentru gogoși din griș:

  • 500 ml lapte, 10 linguri griș + încă 3-4 linguri
  • 2 linguri zahăr, 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 3 ouă, 1 un praf de sare
  • 1 lingură zahăr pudră, 1 lingură scorțișoară
  • 300 ml ulei de floarea soarelui (pentru prăjit)

Cum se prepară gogoșile din griș?

Punem laptele la fiert într-o cratiță, împreună cu zahărul, zahărul vanilat, sarea și grișul. Amestecăm continuu și gătim o budincă groasă. Luăm amestecul de pe foc și-l lăsăm să se răcească.

Adăugăm apoi ouăle, unul câte unul și amestecăm bine după fiecare ou adăugat.

Punem 3-4 linguri de griș într-o farfurie. Într-o altă farfurie, amestecăm zahărul pudră cu scorțișoara. Prin acest amestec vom da gogoșile după ce se vor prăji.

Turnăm uleiul într-o cratiță și așteptăm să se încălzească bine. Rupem bucăți din aluat, le modelăm în palmă și le dăm prin griș, apoi le prăjim în tigaia cu ulei fierbinte.

După ce s-au prăjit bin, pe ambele părți, le scoatem din tigaie și le punem pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Dăm gogoșile prin zahăr pudră și scorțițoară sau le servim cu gem. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!

Dacă ți-a plăcut această rețetă simplă, dar delicioasă, îți recomand să o împărtășești și cu prietenii tăi! Sigur vor dori și ei să o încerce!