Ghimbirul a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru tratarea multor boli, de la probleme de stomac, gripa pana la boli articulare. Astazi, cercetarile arata ca ghimbirul este eficient inclusiv in tratarea colesterolului ridicat din sange.

Ghimbirul in sine are efecte vindecatoare mari. Cu toate acestea, daca doresti sa le amplifici si mai mult, poti pregati din ea o bautura fermentata. Ai nevoie doar de cateva lucruri de baza si putina rabdare.

Ghimbirul este, de obicei, potrivit pentru toata lumea, inclusiv pentru copii, daca acestia nu sunt deranjati de gustul picant.

Ingrediente:

  • 2 litri de apa
  • 100-130 gr zahar (6-8 linguri)
  • 1 radacina de ghimbir (8-10 cm)
  • 100-200 ml chefir (sau lapte)

Mod de preparare:

Toarna apa intr-o oala si asteapta sa fiarba. Adauga apoi ghimbirul ras, redu temperatura focului si acopera oala cu un capac. Lasa apa cu ghimbir sa fiarba timp de aproximativ 3 minute.

Opreste focul si toarna zahar in oala. Amesteca pentru a se dizolva. Lasa bautura sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit si a ajuns la temperatura camerei, toarn-o intr-un borcan mare, bine sterilizat. Adauga chefirul, amesteca si acopera borcanul cu tifon si o banda elastica, astfel incat sa nu patrunde insecte in el.

Lasa infuzia intr-un loc cald timp de aproximativ 1 saptamana. Dupa o saptamana, toarna continutul borcanului in recipiente din sticle. Inchide sticlele si lasa-le asa cateva zile, pentru a se crea dioxid de carbon in interior.

Mod de utilizare:

Consuma bautura de cate ori doresti. Pentru a preveni diferite boli, trebuie sa bei un pahar pe zi. Daca suferi de vreo boala, cum ar fi artrita, colesterol ridicat, gripa sau raceala, poti creste doza la 2-3 pahare pe zi.