Gem de pepene galben

Am cumpărat un pepene, dar nu era copt, așa că a rămas în frigider. Am făcut din el un gem excelent.

Prepararea acestuia este super simpla, la fel ca la toate gemurile din fructe. Eu am folosit doar 500 gr de zahar pentru ca nu imi plac gemurile/dulceturile prea dulci insa voi il puteti ajusta dupa gust.

Puteti folosi chiar si putina zeama de lamaie pentru ca astfel isi pastreaza culoarea mult mai frumos.

Ingrediente:

  • 2 kg pepene galben
  • 500 g zahăr granulat
  • Agent de gelifiere

Mod de preparare:

Îndepărtați coaja de pe pepene și tăiați pulpa în cubulețe. Presărați-le cu o cantitate mică de zahăr.

Lăsați bucățile să se înmoaie, apoi pasați-le împreună cu sucul rezultat.

Puneți piureul gros de pepene într-o oală și gătiți timp de aproximativ 20-30 minute. Mai târziu, adăugați agentul de gelificare amestecat cu restul de zahăr și gătiți împreună încă 5 minute.

Turnați gemul fierbinte în borcane pregătite, sigilați-le și depozitați-le cu susul în jos într-un loc cald. Gemul este excelent atât pentru consumul direct, cât și în deserturi.

blankPoftă bună!

Sfaturi utile pentru prepararea gemului:

Asigurați-vă că fructele sunt bine coapte și proaspete pentru a obține un gust intens și autentic. Fructele necoapte sau prea coapte pot afecta textura și aroma gemului.

Spălați fructele bine pentru a elimina orice impuritate. Îndepărtați semințele, coaja sau alte părți necomestibile, dacă este necesar.

Adăugați agent de gelificare:

Dacă fructele folosite nu conțin suficientă pectină (substanța naturală care ajută la gelificare), adăugați un agent de gelificare, cum ar fi pectina sau agar-agar. Urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru cantitățile corecte.

Gătiți gemul la foc mediu, amestecând constant pentru a preveni lipirea sau arderea. Fierbeți până când amestecul începe să se îngroașe și atinge consistența dorită.

Testați consistența:

Pentru a verifica dacă gemul are consistența dorită, puneți o linguriță de gem pe o farfurie rece și lăsați-l să se răcească. Dacă se încheagă și nu curge, gemul este gata.