Gata în 3 Ore – Cașcaval de casă din 3 ouă, 300 ml smântână, 1 litru lapte și puțină sare

Ingrediente:

  • 1 l lapte
  • 1 lingură sare
  • 300 ml smântână
  • 3 ouă

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem laptele la fiert. Când a început să clocotească, adăugăm sarea, smântâna bătută cu ouă, amestecăm și fierbem pe foc mic, 5 minute.

2. Punem compoziția într-o sita de tifon, pentru a se scurge zerul.

3. Dacă veți adăuga un pic de turmeric, atunci cașcavalul va fi de culoare galbenă. De asemenea puteți experimenta, adăugând diverse ierburi aromatice (de exemplu, mărar sau pătrunjel, ca în imaginea de mai jos) și mai puțină sare. veți obține cașcaval cu găuri, dacă veți adăuga bicarbonat de sodiu. Savurați cu drag! Poftă bună!

1. Are un rol semnificativ la ingrijirea dintilor

Cascavalul are un continut foarte ridicat de calciu, fiind excelent pentru sanatatea dintilor.In plus, continutul de lactoza este foarte scazut. Acest lucru este benefic pentru dinti pentru ca orice urma de glucoza, maltoza sau lactoza din alimente poate afecta dintii.

2. Imbunatateste sanatatea oaselor

In afara de continutul foarte ridicat de calciu, cascavalul este, de asemenea, bogat in vitamina B, lucru benefic pentru copii, femei (mai ales atunci cand sunt insarcinate sau alapteaza) si persoane in varsta, pentru formarea si intarirea oaselor si cartilajelor.Vitamina B ajuta la absorbtia si distributia adecvata a calciului.

3. Previne hipertensiunea

Sodiul si colesterolul sunt cele doua elemente considerate daunatoare hipertensiunii.Continutul de grasime al cascavalului depinde foarte mult de calitatea laptelui, indiferent daca este grasime integrala sau daca prezinta continut scazut de grasimi sau lipide.

Tinand cont de cererea publica si de problemele de sanatate ale unor persoane, cascavalul cu continut scazut de grasimi este, de asemenea, introdus pe piata.