Fursecuri cu cremă de ciocolată – mult mai bune decât cele cumpărate din magazin

fursecuri floare cu ciocolata reteta

Fursecurile cu cremă de ciocolată preparate după această rețetă sunt foarte gustoase și fragede. Mi se par mult mai bune decât fursecurile cumpărate din magazin. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.

Ingrediente:

  • 250 gr unt, 450 gr făină
  • 100 gr zahăr pudră, 1 ou
  • 1 gălbenuș, 1 plic zahăr vanilat
  • 1/2 linguriță praf de copt, 3 lingurițe cacao

Ingrediente pentru umplutură:

  • Câteva lingurițe de Nutella sau cremă de ciocolată tartinabilă

Mod de preparare:

Folosind mixerul, batem untul la temperatura camerei cu zahărul pudră, zahărul vanilat, oul și gălbenușul. Amestecăm bine pentru a combina ingredientele.

Adăugăm apoi făina amestecată cu praful de copt și continuăm să amestecăm cu un mixer cu cârlige pentru frământat. Împărțim aluatul în două părți egale.

Adăugăm cacao într-o parte, astfel încât să obținem o bilă de aluat deschisă și una mai închisă. Înfășurăm bilele de aluat într-o folie alimentară și le punem la frigider pentru cel puțin o oră.

După ce scoatem aluatul din frigider, îl punem pe suprafața de lucru presărată cu făină. Întindem aluatul simplu și îl decupăm folosind o formă în formă de floare. De fiecare dată când utilizăm forma, este necesar să o trecem prin făină, astfel încât să nu se lipească de aluat.

Facem apoi câte o gaură în mijlocul fiecărei flori. Punem apoi florile din aluat într-o tavă mare tapetată cu hârtie de copt. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de aproximativ 10 minute.

Întindem și aluatul cu cacao și îl decupăm folosind aceeași formă, însă de data aceasta nu mai facem o gaură în mijlocul fursecurilor. Coacem și aceste fursecuri în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 10 minute.fursecuri floare cu ciocolata ingredienteDupă ce s-au răcit toate fursecurile trebuie să le lipim între ele.fursecuri floare cu ciocolata mod preparareUngem fursecurile de cacao cu cremă de ciocolată și le acoperim cu fursecurile simple. Poftă bună și spor la gătit!