Frunze de varză și miere – un remediu naturist ce vindecă tusea și bronșita

frunza de varza remediu tuse

Dacă vrei să scapi de tuse și bronșită, folosește un remediu naturist pe bază de frunze de varză și miere. Uneori, tusea persistentă, nu poate fi tratată nici cu medicamente, însă acest remediu s-ar putea să ne ajute.

Se pare că frunzele de varză cu miere sunt eficiente chiar și în cazul copiilor mici, însă ar fi bine să se consulte medicul înainte de administrarea acestui remediu.

Pentru a scăpa de tuse și de bronșită ai nevoie de frunze de varză și puțină miere de albine.

Cum se prepară remediul?

Desfă încet frunzele de varză și pune-le într-un vas cu apă clocotită. Așteaptă câteva minute, până când frunzele se încălzesc și se înmoaie. Scoate o frunză din apă și unge-o cu miere pe o parte, apoi așaz-o pe piept, astfel încât partea cu miere să se lipească de piele. În loc de miere, poți utiliza și ulei de ricin cald.

Pune deasupra o pungă de plastic și înfășoar-o cu un prosop. Dacă tusea nu dispare, trebuie să folosești două frunze de varză, astfel încât să pui pe piept și una pe spate. Procedura se efectuează seara, înainte de culcare, timp de 5-7 zile.

Dimineața, îndepărtează compresele, apoi șterge-ți pielea cu o cârpă umedă.

Căldura, dar și ingredientele active care se găsesc în miere și varză ajută la combaterea tusei și eliminarea inflamației. Dacă nu ai miere în casă, poți aplica doar o compresă cu frunză de varză. Te va ajuta!

Pentru a scăpa de tusea persistentă, poți folosi și sirop de ridiche cu miere, are un gust bun și este foarte eficient.