Frappe dupa reteta originala

publicitate

Daca vrei sa servesti cel mai delicios frappe, asta ar insemna sa faci o scurta excursie pana in Grecia sau Cipru. Sigur, ai avea ce sa vizitezi, iar frappe-ul ar fi cireasa de pe tort in aceasta excursie. Totusi, poti economisi bani preparandu-ti un frappe delicios, dupa reteta originala, iar fiecare strop sorbit te apropia si mai mult de aceste tinuturi.

Ingrediente: 2 lingurite cafea instant, putin lapte, putin zahar, 3-4 lingurite cu apa rece, un shaker curat, un pai si un pahar inalt

Cafeaua, zaharul si cele 3-4 lingurite cu apa se adauga in shaker. Se acopera shaker-ul, se agita pret de 30 de secunde. Daca folosesti altfel de pahar, amesteca 10 secunde.

Apoi varsa cateva cuburi de gheata intr-un pahar inalt, adauga amestecul de cafea (se toarna incet). Apoi foarte putin lapte (lapte praf sau obisnuit), daca doresti.

Adauga apa pentru umplerea paharului, apoi serveste frappe-ul cu un pai.

Si pentru ca acum stii ce le place grecilor si cipriotilor sa serveasca in zilele fierbinti, poti sa-ti incanti simturile preparandu-ti singura o astfel de bautura, oricand vei dori.