Floare de castan – un remediu ce tratează leucemia, tumorile cerebrale, varicele și tromboflebita

flori de castan remediu

În fiecare an, în luna mai, castanii înfloresc. Florile frumoase de castan au un efect pozitiv asupra sănătății. În rândurile de mai jos îți vom spune cum să utilizezi florile de castan pentru a trata diferite boli.

Flori de castan

Florile și fructele de castan conțin flavonoide, quercetină, colină, purine și alți nutrienți. Acești nutrienți au efecte antiinflamatoare, întăresc pereții capilarelor, reduc vâscozitatea sângelui, scad tensiunea arterială și normalizează nivelul colesterolului.

Florile sub formă de decoct sau tinctură de alcool sunt utilizate în tratamentul bolilor de inimă, bolilor hepatice,tuberculozei pulmonare,  respirației dificile, leucemiei și reumatismului. Tinctura de flori de castan este, de asemenea, utilă în ameliorarea durerilor articulare.

flori de castan remediu variceTinctura din flori de castan pentru hipertensiune

Toarnă peste 50 grame de flori de castan uscate 50 ml de vodcă. Lasă amestecul deoparte timp de 3 săptămâni, într-un loc întunecat, apoi strecoară-l. Bea câte 35 de picături de tinctură, de 2 ori pe zi, înainte de mese.

Tinctură pentru tromboflebită

Toarnă 500 ml de vodcă peste 3 linguri de flori de castan zdrobite. Lasă tinctura deoparte timp de 2 săptămâni și agit-o periodic. Înmoaie un tampon din bumbac în această tinctură și aplică-l pe zona afectată.

Tinctură pentru dureri articulare

Toarnă 500 ml de vodcă peste 20 grame de flori uscate și fructe. Freacă tinctura pe locurile inflamate.

Suc de flori de castane pentru combaterea varicelor

Folosește un blender pentru a măcina 200-300 grame de flori proaspete de castan, apoi stoarce sucul din ele. Dizolvă 25 de picături de suc într-o lingură de apă caldă și consumă-l cu 30 de minute înainte de masă. Acest remediu se consumă de 2 ori pe zi.

flori de castan tincturaEste demn de remarcat faptul că multe medicamente populare pentru varice au în compoziția lor extract lichid de castan.

Decoct pentru hemoroizi și eczeme

Se fierb 50 grame de scoarță, frunze și flori de castan într-un litru de apă, apoi se toarnă decoctul obținut într-o cadă cu apă.

Unguent de castane pentru varice

Persoanele care suferă de varice folosesc adesea unguent cu extract de castane. Acesta elimină rapid inflamația și ajută la tratarea venelor varicoase.

Îți poți prepara singur unguentul din flori de castane. Toacă 5 linguri de flori de castan și toarnă peste ele 500 ml de ulei. Fierbe totul la bain-marie timp de o oră, apoi lasă amestecul să se răcească și strecoară-l.

flori de castan unguent variceDecoct pentru mastopatie

Decoctul de castan este utilizat pentru tratarea mastopatiei. Toarnă 6-8 linguri pline de flori uscate într-o oală și adaugă un litru de apă. Lasă decoctul la fiert, apoi ia-l de pe foc și pune-l într-un loc cald, peste noapte (învelește-l cu o pătură). Aplică comprese cu decoct din flori de castan, de mai multe ori pe zi până când simptomele dispar.

flori de castan beneficiiDecoct din flori de castan pentru tratarea leucemiei

Toarnă 200 ml de apă peste 1 lingură de flori uscate și așteaptă să ajungă la punctul de fierbere. Ia vasul de pe foc și lasă-l deoparte pentru 5-8 ore, apoi scurge decoctul. Poți bea 1 litru de decoct pe zi, dar nu mai mult, pentru că supradozajul poate provoca convulsii.

Tratamentul durează 15-20 de zile. După o pauză de 10 zile, tratamentul poate fi repetat.

Decoct împotriva tumorilor cerebrale

Această infuzie de flori este recomandată pentru tumorile cerebrale.

Contraindicații:

Castanul are multe efecte benefice pentru organism, însă este contraindicat persoanelor cu gastrită, constipație atonică, tulburări menstruale, coagulare slabă a sângelui, trombocitopenie.