DDD Iasi

Șoarecii și șobolanii sunt considerați unii din cei mai periculoși dăunători. Șobolanii în mod special pot purta boli grave de se transmit foarte ușor la oameni, prin mușcături dar nu numai.

Totuși cât de greu este să scapi de aceste animale? Cum scapi de șoarecii și șobolanii din gospodăria sau depozitul tău?

Acești dăunători pot cauza boli serioase de sănătate, de la leptospiroză până la hanta virusul, salmonella, coriomeningita limfocitară, febra streptobacilară (cunoscută și sub numele de „febra mușcăturii de șobolan”), până chiar la ciumă.

Pe lângă pericolul pe care îl au aceștia pentru sănătate, pot provoca chiar și daune materiale. Șoarecii și șobolanii au obiceiul de a roade aproape orice, iar în cazul unei infestări, pe lângă problemele pentru sănătate, adesea vor apărea și pagube materiale motiv pentru care, la primele semne, este necesar să contactezi o firma de DDD. Noi ii recomandăm pe cei de la DDD Iași – Everclean.

Cum știi dacă te confrunți cu o infestare cu șoareci și șobolani?

Deratizare soareciDin păcate, mult persoane apeleaza la o firma de DDD și își dau seama că se confruntă cu o infestare destul de târziu deoarece aceștia tind să se ascundă în cele mai inaccesibile locuri, umede și întunecoase.

Așadar, uneori nu îi poți vedea, însă poți fi atent la „urmele” pe care le lasă aceștia, cum ar fi:

  • Excrementele –  Cu toate că nu poți vedea șoarecii și șobolanii, de multe ori le poți observa fecalele – sunt mici și negre. Dacă le-ai observat, nu le atinge! Multe boli se transmit prin excrementele dăunătorilor, așadar nu trebuie atinse fără echipament special
  • Cuiburile – Adesea poți găsi cuiburi create de dăunători. Caută prin sertare, dulapuri sau alte spații de depozitare pe care nu le utilizezi atât de des. Aceștia tind să își facă cuiburi în locurile ce nu sunt foarte des vizitate.
  • Urmele – Dacă te uiți pe suprafețele pe care s-a depus praful, poți observa urmele acestor animale, în cazul în care au trecut pe acolo
  • Zgomotul – Chiar dacă nu îi vezi, îi poți auzi, mai ales în timpul nopții când devin cei mai activi.
  • Mirosul – Dacă spațiul în care șoarecii și șobolanii stau nu este aerisit, mirosul acestora poate fi destul de puternic.

Dacă ai observat unul din aceste semne, este clar că te confrunți cu o infestare de șoareci sau șobolani. Cel mai probabil, nu vei dori să te confrunți singur cu așa ceva. Dacă locuiești într-un oraș mare, ai noroc: poți găsi o firmă de curățenie și deratizare în orice oraș mare, cum ar fi Iași, București etc.

Motive să scapi de rozătoare

DDD SoareciMulți ar putea spune că șoriceii sunt drăguți. La urma urmei, acest animal este asociat cu caractere create în desenele animate din Hollywood pe care le-am îndrăgit în copilărie și pe care copiii noștri le îndrăgesc astăzi, precum Mickey Mouse și Jerry.

Oricât de drăguți ar fi aceste mici rozătoare, nu au ce căuta în casa noastră, fiind de-a dreptul periculoase. Iată de ce ar fi indicat să chemi o firmă de curățenie și deratizare imediat ce ai observat semnele unei infestări cu șoareci și șobolani:

Pot transmite boli grave

Dupa cum spuneam mai sus, aceste rozătoare pot transmite boli serioase de sănătate, de la ciumă până la salmonella sau febra mușcăturii de șobolan. Cu siguranță nu vrei să te confrunți cu așa ceva.

Pot roade cablurile

Aceste animale tind să roadă orice prind. Dacă vorbim de o infestare, nu de puține ori vei observa cablurile roase. Unul din motive este faptul că dinții lor cresc constant, așadar simt nevoia să roadă încontinuu.

Pot fi periculoși pentru copii și animale

Având în vedere că acești dăunători contaminează mâncarea și împrăștie obli, nu sunt periculoase doar pentru tine, ci și pentru copilul sau animalul tău de companie. Ultimul lucru pe care îl dorești ar fi ca copilul tău să se confrunte cu o boală cauzată noii tăi prieteni.

În cazul în care ai copil sau animal de companie, precizează acest lucru unei firme de curățenie și deratizare atunci când suni pentru o programare pentru ca ei să știe ce metode de prindere să folosească. Un copil curios ar putea să se lovească serios într-o capcană pusă pentru șoareci.

Îți compromit mâncarea

Rozătoarele adesea transmit boli atunci când fură alimente din bucătăria ta și tu le consumi pe urmă. Dacă observi urmele unor rozătoare în bucătărie, poți considera alimentele ca fiind compromise, deoarece nu vrei să te confrunți cu o boală cauzată de aceștia.

Astfel, pagubele materiale se resimt și în bucătărie. Un motiv în plus pentru a dori să scapi de dăunători.

De ce să apelezi la o firmă de curățenie și deratizare pentru a scăpa de dăunători?

Infestatie cu soareciPentru a scăpa de o infestare, trebuie să apelezi neapărat la o firmă de specialitate. Șoarecii și șobolanii se înmulțesc foarte repede, așadar numărul acestora poate ajunge chiar și la 200 fără prea mult efort.

Specialiștii de la DDD Iași te ajută să scapi rapid de aceste rozătoare care pot fi periculoase pentru sănătatea ta.

În funcție de tipul infestării dar și de spațiul în care se află aceștia, pot fi mai multe metode de deratizare pe care aceștia o folosesc:

  • În spațiul exterior: Pot fi amplasate stații de intoxicare în jurul spațiului respectiv, creând un fel de „barieră”. Rozătoarele vor pătrunde în aceste spații și se vor hrăni cu substanțe raticide, ce au rolul să îi distrugă.
  • În spațiul interior: Pentru spațiile interioare există mai multe metode ce pot fi folosite: de la momeli cu lipici până la capcane autoblocante sau substanțe profesionale. Aceste substanțe sunt foarte eficiente, însă doar o firmă de curățenie și deratizare are acces la ele(având un grad de toxicitate mare), așadar dacă vrei să scapi rapid și eficient de această infestare, trebuie să apelezi cu încredere la specialiști.
Articolul precedentVisospect – capsule pentru probleme ale ochilor
Articolul următorParfumurile replică – ce sunt acestea? Persistă?
Pasionată de bucătărie, postez pe acest site zilnic rețete pe care le incerc sau le-am incercat de-a lungul timpului. Imi face de fiecare dată o deosebită plăcere să discut cu membrii comunității, deci dacă vrei sa ma intrebi ceva, nu ezita să-mi scrii pe email sau facebook.