Extractul de ceapă ajută la echilibrarea zahărului din sânge – Iată beneficiile neștiute ale acestui aliment miraculos

Potrivit unui studiu recent, extractul de ceapa scade semnificativ nivelul de zahar din sange si nivelul de colesterol la sobolanii diabetici. In cadrul studiului s-a administrat extract de ceapa la trei grupuri de sobolani cu diabet zaharat indus medical, precum si unui grup de sobolani sanatosi.

Potential anti-diabetic

Acesta nu este primul studiu care investigheaza extractul de ceapa in tratarea diabetului. In 2009, alti cercetatorii au analizat efectele anti-diabetice ale extractelor de ceapa si de usturoi concluzionand ca „aportul unic de componente si aportul de extract de ceapa pot fi eficiente pentru scaderea concentratiilor plasmatice de glucoza”.

Alt potential terapeutic al cepei

Un studiu realizat in 2005 a analizat efectele antioxidante si antihipertensive ale cepei asupra sobolanilor alimentati cu grasimi si zaharuri si au constatat ca ceapa ar putea scadea eficient tensiunea arteriala la sobolani.

Un studu din 2011 s-a concentat pe quercetina, un nutrient care se gaseste in coaja cepei si a analizat efectele sale asupra riscurilor cardiometabolice la fumatorii de sex masculin.

„Am testat ipoteza ca suplimentul bogat in quercetina, derivata din extractul de coaja de ceapa, imbunatateste componentele de risc cardiometabolice la barbatii fumatori sanatosi” explica studiul.

Concluzia cercetatorilor a fost ca „suplimentarea zilnica de quercetina din extract de coaja de ceapa a imbunatatit profilurile lipidice din sange, glucoza si tensiunea arteriala”.

Extract de ceapa a fost, de asemenea evaluat pentru eficacitatea sa in reducerea mancarimilor, rosetei si a durerilor, iar cercetatorii au concluzionat ca extractul de ceapa imbunatateste cicatricile hipertrofice.