Exerciții pentru dureri de spate – Metodă eficentă în 2 minute

Coloana vertebrala este unul din cele mai importante seturid e oase din organism. Aceasta sprijina tot corpul, inclusiv capul.

Structura sa este conectata cu cutia toracica, care protejeaza organele tale vitale, incluziv inima si plamanii. De asemenea, protejeaza maduva spinarii, care face legatura intre creier si restul organismului.

Coloana vertebrala este impartita in 4 sectiuni: coloana cervicala (gat), coloana vertebrala toracala (piept), coroana certebrala lombara(partea de jos a spatelui) si regiunea sacrala (zona pelviana)

Coloana cervicala are rolul de a oferi flexibilitate si ajuta capul sa se miste in mai multe directii. Coloana vertebrala lombara (vertebrele lombare) au rolul de a oferi putere abdomenului si flexibilitate soldurilor. Coloana vertebrala toracala ofere stabilitate asupra cutiei toracice.

Coloana vertebrala lombara preia cam toata greutate atunci cand ridici ceva sau cand stau jos pentru perioare lungi de timp. Este cea mai comuna sursa a problemelor de spate deoarece este cea mai afectata. Afectiunle includ simptome precum dureri de spate care radiaza la piciore.

Regiunea sacrala este de asemenea predispusa la dureri deoarece este facuta din segmente condensate ale oaselor care se deterioreaza in timpul stresului, malnutritiei sau al lipsei de exercitii fizice.

Sanatatea coloanei vertebrale este influentata de activitatea fizica pe care o faci si de puterea muschilor. Muschiii tai sprijina coloana vertebrala si ii mentine intr-o pozitie naturala, asadar este important sa faci antrenamente fizice, altfel risti sa ai dureri de oase si sa iti inrautatesti postura coloanei vertebrale.

Exercitiile de intindere regulate, exercitiile de greutate si o postura corecta in orice situatie sunt importante pentru coloana ta vertebrala.

Exercitii de 2 minute care te pot ajuta sa scapi de durerile de spate

In ciuda tuturor eforturilor noastre, uneori spatele nostru are de suferit. Cu toate ca masajul si tratamentul chiropractic ajuta, exista anumite exercitii pe care le poti face pentru reduce durerea de spate.

Pozitia Yoga

Sa nu te lasi influentat de cuvantul „Yoga”. Poate parea ceva greu, deoarece multi dintre noi nu am facut niciodata. Totusi, este mai simplu de cat pare: sunt pur si simplu niste exercitii de intindere.

Aceasta pozitie iti va relaxa muschii din parte de jos a spatelui si va lua orice tensiune de pe coloana vertebrala. Sunt foarte usor de facut si foarte rapide. Aceste exercitii te pot ajuta sa tratezi simplu si usor problemele de spate. Iata pasii (nici nu trebuie neaparat sa stii engleza sau sa ai sunet, poti doar sa urmaresti pasii si sa ii faci odata cu video-ul).