Evantai din vinete, la cuptor – Umplutură gustoasă din roșii, ardei gras, cașcaval și condimente

Evantai din vinete, la cuptor – Umplutură gustoasă din roșii, ardei gras, cașcaval și condimente

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • verdeață
  • 2 căței de usturoi
  • 3 roșii
  • 2 ardei grași
  • cașcaval
  • sare, piper
  • condimente

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem vinetele pe lungime. Între tăieturi, adăugăm sare.

2. Tăiem verdeața mărunt. Usturoiul îl zdrobim. Le amestecăm bine. Adăugăm sarea, piperul, uleiul și mixăm bine până la omogenizare.

3. Tăiem roșiile rondele subțiri. Cașcavalul felii iar ardeiul pai.

4. Așezăm vinetele într-o formă de copt. Repartizăm roșiile și cașcavalul în tăieturile pregătite anterior. Pe deasupra, adăugăm sosul. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 35 de minute. Poftă bună!

Asupra sistemului cardiovascular, vinetele acționează prin menținerea sănătății arterelor, scad riscul de infarct și accident vascular cerebral. Vitamina K și bioflavonoidele întăresc vasele de sânge și scad riscul de formare a cheagurilor de sânge și trombozelor. Vinetele sunt recomandate în special persoanelor care suferă de arteroscleroză.

Bogate în fibre, vinetele susțin digestia și ajută în vindecarea sau menținerea sub control a gastritei, refluxului gastric, arsurilor și ulcerului. În combinațiile potrivite, pot calma indigestia, diareea, constipația și balonarea.

Vinetele conțin un antioxidant foarte puternic, numit nasunin. Acesta acționează preponderent asupra sistemului nervos, îmbunătățind activitatea cerebrală.

Cu un conținut de aproape 95% apă, vânăta te va ajuta să elimini toxinele, să îți detoxifici rinichii și ficatul, în special atunci când ții o dietă.

Vinetele sunt legume savuroase, cu o textură plăcută, și poate cel mai important, au multe beneficii pentru sănătatea noastră. Sunt folosite în bucătăria românească de sute de ani și au foarte puține calorii, fiind recomandate în majoritatea dietelor, indiferent de scopul acestora.