Dulceata de mere cu lapte condensat

Astăzi vom prepara un piure de mere foarte delicios și foarte simplu. Numele spune totul – piureul are un gust cremos delicat, o textură plăcută și catifelată și un subtil aromat de fructe. Acest piure de mere poate fi folosit ca si crema pentru prăjituri, ca adaos la clătite și cornuri sau pur și simplu savurat ca desert.

INGREDIENTE:

  • mere decojite – 3 kg
  • lapte condensat indulcit – 1 conserva mica
  • apă – 100 ml

METODĂ DE PREGĂTIRE:

Luați 3 kg de mere de orice sortiment. Le spălați, le curățați de coajă, îndepărtați semințele și le tăiați în bucăți. Transferați-le într-o cratiță mare.

Puneți-o pe aragaz, turnați 100 ml de apă și fierbeți-le acoperite până devin moi. Din când în când, trebuie să amestecați merele pentru a le împiedica să se ardă și pentru a le găti uniform.

În funcție de aciditatea și dulceața merelor, puteți adăuga puțin zahăr. Dar eu nu adaug zahăr.

De asemenea, puteți adăuga opțional condimentele preferate în mere, cum ar fi scorțișoară, ghimbir, nucșoară, pentru a intensifica aroma. Cu toate acestea, dacă pregătiți acest piure pentru prima dată, vă recomand să începeți cu varianta clasică și să experimentați cu aromele mai târziu.

blankCând merele s-au înmuiat și aproape toate s-au descompus, faceți piureul cu ajutorul unui blender vertical.  Dacă nu aveți unul, puteți trece merele printr-o sită.

Acum adaugati o cutie de lapte condensat. Luați doar lapte condensat de calitate, gustos și gros. Din nou, folosind un blender, amestecați piureul până când obține o consistență uniformă. Lăsați piureul să fiarbă, reduceți focul și fierbeți-l timp de 10 minute.

blankApoi turnați-l în borcane sterilizate și închideți-le ermetic. Din 3 kg de mere, obțineți 5 borcane de 0,5 litri fiecare.

blankPiureul de mere este incredibil de delicios și incredibil de moale! Știați despre această rețetă? Scrieți comentarii și împărtășiți rețeta cu prietenii. Pofta buna!