dovlecei murati reteta

Dovleceii murați în oțet sunt foarte gustoși, de aceea, an de an, îmi pregătesc câteva borcane pentru iarnă. Folosesc o rețetă mai veche pe care am găsit-o în caietul bunicii. Îți recomand să o încerci și tu. Este foarte simplă!

Ingrediente pentru 6 borcane de 370 ml:

  • 1.5 kg dovlecei
  • 6 căței de usturoi, 6 frunze de dafin
  • 200 ml oțet, 600 ml apă
  • Boabe de piper, 2 linguri sare
  • 1.5 linguri zahăr

Mod de preparare:

Spălăm dovleceii și îi lăsăm să se usuce. Dacă dovleceii sunt tineri nu îi curățăm, ci le tăiem doar capetele. Dacă în schimb, dovleceii sunt mai bătrâni, îi curățăm și le scoatem și semințele.

dovlecei murati mod de preparareTurnăm apa și oțetul într-un vas, apoi adăugăm sarea, zahărul, frunzele de dafin și piperul. Punem vasul pe aragaz și așteptăm să fiarbă amestecul.

dovlecei murati ingredienteAdăugăm dovleceii tăiați în cubulețe și așteptăm să fiarbă din nou, apoi luăm vasul de pe foc, pentru a nu se înmuia dovleceii.

dovlecei murati prepararePunem imediat dovleceii cu tot cu lichid, piper și foi de dafin în borcane sterilizate. Eu le-am sterilizat în cuptor la o temperatură de 110 C timp de 15 minute. De asemenea, adăugăm în fiecare borcan câte un cățel de usturoi.

Am pus aici toate rețetele noastre de ciorbe și supe. Poftă bună!

dovlecei murati la borcanÎnchidem borcanele cu capace și le acoperim cu un prosop gros sau o pătură. Lăsăm borcanele sub pătură cel puțin o jumătate de zi pentru a avea suficient timp să se răcească. După ce borcanele cu dovlecei s-au răcit, le depozităm într-un loc întunecat și răcoros.

Servim dovleceii murați cu diverse preparate din carne. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!