Desert de ciocolata

Prepararea unui desert delicios cu o prezentare frumoasă nu a fost niciodată mai ușoară! Această rețetă de desert simplu de ciocolată va cuceri pe toată lumea cu cremozitatea sa incomparabilă și gustul său irezistibil.  Ideal pentru orice ocazie, este alegerea perfectă pentru a surprinde pe toată lumea.

Cum să faci un desert simplu de ciocolată

Pentru a pregăti desertul simplu de ciocolată, vom folosi: lapte, lapte condensat, smântână, lapte praf, unt și amidon de porumb. Vom combina ingredientele și le vom găti pe foc, amestecând constant, până când amestecul se îngroașă și se desprinde de tigaie.

Apoi îl vom lua de pe foc, îl vom lăsa să se răcească ușor și vom adăuga frișca bătută, amestecând ușor pentru a o integra. Pentru a asambla desertul într-un vas de copt, vom urma instrucțiunile pas cu pas pentru cel mai bun rezultat.

Îl vom lăsa la frigider timp de 2 ore, apoi îl vom acoperi cu ganache și îl vom pune din nou la frigider pentru încă o jumătate de oră. Servește și savurează desertul tău divin simplu de ciocolată!

Ingrediente pentru cremă:

  • 10 linguri lapte praf
  • 1 cană amidon de porumb
  • 1 lingură unt
  • 2 cutii de lapte condensate
  • 200 ml frișcă bătută bine
  • 200 g Nutella
  • 1 cutie de smântână lichida (200 ml)
  • 2 căni lapte

Pentru ganache:

  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 100 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Pentru cremă:

Adaugă laptele condensat și amidonul de porumb într-o cratiță, amestecând bine până la dizolvarea completă. Adaugă untul și laptele praf, integrându-le în amestec.

Adaugă smântâna, amestecând cu grijă, și în final, adaugă laptele, amestecând pentru a asigura omogenizarea ingredientelor.

Pune pe foc mic, amestecând constant, până când amestecul fierbe, se îngroașă și se desprinde ușor de fundul cratiței. Scoate de pe foc și lasă să se răcească timp de aproximativ 10-15 minute.

După acest timp, încorporează frișca bătută cu delicatețe, omogenizand-o în amestec și vei obtine o textura aerata.

Folosește un vas de yena oval (30 cm x 20 cm) și fa un model de Nutella pe laterale și pe fund cu ajutorul unei linguri. Întinde cu grijă.

Adaugă jumătate din cremă și distribuie uniform. Apoi, pune mici porții de Nutella deasupra cremei.

Repetă procedura până când toate ingredientele sunt folosite. Amestecă ușor pentru a crea un efect de „marmorare”. Pune la frigider timp de 2 ore până când capătă o consistență fermă.

Pentru ganache:

Adaugă ciocolata cu lapte într-un bol și topește-o la microunde în intervale de 30 de secunde sau, dacă preferi, într-o baie de aburi.

Adaugă smântâna și amestecă energic până când obții o cremă strălucitoare.

Scoate vasul de copt din frigider și aplică toppingul de ganache. Pune din nou la frigider timp de încă 30 de minute.

Pofta buna!