tarate-de-grau-beneficii

Tărâțele de grâu sunt un aliment cunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătății. Acestea ajută la reglarea digestiei, au un efect emolient pentru stomac și intestine, sunt laxative, reconfortante, remineralizante și tonic general. Pe lângă aceste beneficii, tărâțele de grâu sunt și o sursă bună de energie și un supliment ideal în diete. În acest articol, vom discuta despre beneficiile consumului de tărâțe de grâu și cum se poate realiza o cură de slăbire cu ajutorul lor.

Reglarea digestiei și pierderea în greutate

Tărâțele de grâu conțin fibre, mai ales fibre insolubile, care determină pierderea în greutate. De asemenea, aceste fibre ajută la reglarea digestiei, reducând balonarea și eliminând anumite forme de colită. De fapt, consumul regulat de tărâțe de grâu poate duce la prevenirea îngrășării și obezității, datorită senzației de sațietate pe care o provoacă.

Cura cu tărâțe de grâu este ideală pentru cei care vor să slăbească fără un regim strict. Pentru a obține cele mai bune rezultate, tărâțele ar trebui măcinate fin, astfel încât să fie asimilate mai ușor de organism. Se adaugă 1-2 linguri de tărâțe de grâu într-un pahar cu apă, care se consumă (cu tărâțe cu tot), de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de mesele principale. De asemenea, tărâțele de grâu pot fi adăugate în iaurt, lapte, sucuri naturale, smântână, piure, supe, salate, etc.

Este important de menționat că tărâțele de grâu nu ar trebui să fie adăugate în alimente care au temperaturi mai mari decât temperatura corpului. Pentru a obține cele mai bune rezultate, cura cu tărâțe ar trebui urmată cel puțin o lună.

Alte beneficii ale consumului de tărâțe de grâu

Pe lângă beneficiile pentru digestie și slăbire, tărâțele de grâu conțin și alte principii nutritive care le recomandă ca supliment ideal în diete. De exemplu, acestea sunt o sursă bună de energie și ajută la scăderea colesterolului și la reducerea depunerilor de grăsimi.

Tărâțele de grâu ajută procesele de eliminare și elimină indigestiile și balonarea. Totodată, acestea au un efect laxativ și de curățire a intestinelor.

Tărâțele de grâu sunt un aliment foarte benefic pentru sănătate, fiind recomandate în dietă datorită numeroaselor lor proprietăți pozitive. Iată o listă cu beneficiile consumului de tărâțe de grâu:

 1. Reglează digestia: Tărâțele de grâu sunt cunoscute pentru proprietățile lor emoliente pentru stomac și intestine, laxative și remineralizante. Consumul regulat de tărâțe de grâu ajută la reglarea digestiei și previne anumite forme de colită.
 2. Ajută la slăbire: Tărâțele de grâu conțin fibre, mai ales fibre insolubile, care determină pierderea în greutate. Acestea provoacă o senzație de sațietate, reduc balonarea și ajută la eliminarea toxinelor din corp.
 3. Sursă de energie: Tărâțele de grâu sunt o sursă bună de energie, deoarece conțin principii nutritive care le recomandă ca un supliment ideal în diete.
 4. Scade colesterolul: Consumul regulat de tărâțe de grâu ajută la scăderea colesterolului și la reducerea depunerilor de grăsimi.
 5. Curăță intestinul: Tărâțele de grâu conțin enzime care ajută la mistuirea alimentelor și la procesele de eliminare. Acestea elimină indigestiile, balonarea și ajută la curățarea intestinului.
 6. Previne îngrășarea și obezitatea: Consumul regulat de tărâțe de grâu poate duce la prevenirea îngrășării și obezității, datorită proprietăților lor de a reduce senzația de foame și de a provoca o senzație de sațietate.
 7. Reduce riscul de boli cardiovasculare: Tărâțele de grâu conțin acizi grași esențiali și vitamine care ajută la menținerea sănătății inimii și reduc riscul de boli cardiovasculare.
 8. Îmbunătățește sistemul imunitar: Consumul regulat de tărâțe de grâu ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar, deoarece conțin vitamine și minerale esențiale pentru sănătate.
 9. Prevenirea cancerului: Tărâțele de grâu conțin antioxidanți care ajută la prevenirea dezvoltării celulelor canceroase în corp.

Rețete cu shake cu tărâțe de grâu

Un shake cu tărâțe de grâu poate fi o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru micul dejun sau ca gustare între mese. Iată o rețetă simplă și gustoasă de shake cu tărâțe de grâu:

Ingrediente:

 • 1 banană coaptă
 • 1 cană de lapte (poate fi înlocuit cu lapte vegetal)
 • 1-2 linguri de tărâțe de grâu
 • 1 lingură de miere sau îndulcitor preferat
 • Cuburi de gheață (opțional)

Mod de preparare:

 1. Curățați și tăiați banana în bucăți mici.
 2. Puneți banana, laptele, tărâțele de grâu și mierea într-un blender și mixați până când obțineți o textură omogenă.
 3. Adăugați cuburi de gheață și mixați din nou pentru a obține o băutură răcoritoare și cremoasă.
 4. Turnați shake-ul într-un pahar mare și savurați-l imediat.

Acest shake cu tărâțe de grâu este o sursă excelentă de fibre, proteine și vitamine, care va asigura energie pentru întreaga zi. De asemenea, puteți adăuga și alte ingrediente la rețetă, cum ar fi fructe proaspete sau congelate, semințe, fulgi de ovăz sau proteine în pulbere pentru a obține un shake personalizat și delicios.