De necrezut câte beneficii au frunzele de hrean – vezi cum sa le folosesti corect!

frunze de hrean beneficii

Hreanul este o plantă perenă ce aparține familiei cruciferelor. Frunzele verzi de hrean se disting de alte plante prin conținutul ridicat de nutrienți. Acestea conțin vitamine B, dar și vitamina C, E și PP. În plus, au o cantitate mare de potasiu, calciu, magneziu, sulf, seleniu, dar și o concentrație ridicată de acid ascorbic.

Substanțele volatile din frunzele de hrean fac ca acestea să fie eficiente împotriva microorganismelor dăunătoare. Concentrația substanțelor volatile este atât de mare, încât chiar și frunzele uscate au efect bactericid.

frunze de hrean remediuRădăcina de hrean este folosită pe scară largă ca condiment, însă și frunzele ar trebui folosite la fel de des. Proprietățile vindecătoare ale frunzelor de hrean previn acumularea de sare în organism, care pune în pericol sănătatea.

Înainte de culcare, ia 2 frunze mari de hrean, înmoaie-le în apă clocotită, apoi pune-le pe spate și înfășoară-le cu un bandaj. Este posibil să simți o ușoară senzație de arsuri.

Dimineața, dezleagă ușor bandajul și îndepărtează frunzele. Acestea au absorbit deja excesul de sare din corp. Vezi în ce părți ale corpului există cea mai mare cantitate de sare. Repetă procedura până când nu mai apare sare pe frunze. În general, frunzele de hrean scot sarea direct prin porii pielii.

frunze de hrean beneficii organism

Tinctură din frunze de hrean

Tinctura din frunze de hrean ameliorează durerile de spate și durerile articulare. Pune frunzele de hrean într-un borcan și toarnă alcool (vodcă) peste ele, apoi acoperă cu un capac.

frunze de hrean remediu exces de sareÎnfiletează capacul și pune borcanul într-un loc întunecat și răcoros. Lasă-l acolo timp de cel puțin 7 zile. Freacă apoi articulațiile dureroase cu această tinctură și scapă de dureri.