hrean beneficii

Hreanul folosit de toata lumea in bucatarie, este o planta vindecatoare. Planta infloreste de la inceputul lunii iulie pana aproape de sfarsitul verii. Ca produs nutritiv, este folosita radacina de hrean, dar si frunzele plantei sunt eficiente in scopuri medicinale.

Hreanul contine monozaharide si polizaharide, compusi proteici si acizi organici, minerale si amidon, dar si un complex bogat de vitamine. Aceasta planta perena contine fier, magneziu, aluminiu, clor, calciu, sulf, sodiu, cupru, mangan si fosfor, dar si multe vitamine B.

Hreanul contine de 6 ori mai multa vitamina C decat lamaia, ceea ce inseamna ca poate fi considerat un remediu excelent pentru raceli. Mirosul specific al hreanului este dat de uleiurile esentiale care se acumuleaza chiar la baza radacinilor.

Proprietatile vindecatoare ale hreanului

Aceasta planta vindeca corpul, ajuta ficatul sa functioneze eficient, are efect benefic asupra tensiunii arteriale si creste potenta masculina.

Hreanul este considerat util si pentru diabetici, deoarece imbunatateste starea acestora. De asemenea, hreanul poate curata corpul de paraziti si poate elimina excesul de lichid din tesuturi.

hreanCompresele cu hrean ras sunt un bun remediu pentru sciatica, reumatism, artrita si guta.

Impreuna cu morcovul si sfecla, hreanul ajuta la stabilizarea tensiunii arteriale.

Beneficiile hreanului pentru barbati

Acest condiment este foarte benefic pentru sanatatea barbatilor. Infuziile de hrean ajuta la cresterea potentei masculine si imbunatatirea functiei sexuale. Radacina de hrean este un afrodisiac minunat.

Poti prepara o tinctura de hrean, daca vrei sa-ti imbunatatesti potenta. Decojeste jumatate de kilogram de hrean si da-l prin masina de tocat carne. Pune amestecul rezultat intr-un borcan de 3 litri si adauga 1.5 litri apa fiarta, calduta.

Inchide borcanul cu un capac si lasa la infuzat intr-un loc intunecat timp de o saptamana. Dupa aceea, adauga sucul stors din 3 lamai si jumatate de kilogram de miere. Lasa din nou la infuzat intr-un loc intunecat timp de 7 zile.

Agita apoi infuzia si consuma cate o lingura de doua ori pe zi, inainte de mese.

Multi barbati incep sa-si piarda parul inca din tinerete. Aceasta problema poate fi eliminata prin frecarea zilnica a scalpului cu suc din radacina de hrean. Pentru a evita arsurile severe, sucul trebuie diluat cu apa.

Hreanul este eficient si in tratarea bolilor urologice cu care se confrunta barbatii. Deoarece aceasta radacina are efect diuretic, imbunatateste activitatea sistemului urinar.

Dilueaza o lingurita de suc de radacina de hrean intr-un pahar cu apa si bea lichidul obtinut dimineata.

Cotraindicatii

Este interzis ca persoanele ce se confrunta cu boli ale stomacului si ale tractului intestinal sa consume hrean. De asemenea, aceasta radacina nu este recomandata celor ce sufera de ulcer, gastrita cronica, hepatita si nefrita.