Frecvent asociata cu nebunia, vorbitul cu tine insuti poate avea o multime de avantaje. VOrbitul de unul singur, este ceva ce de multe ori atat noi, cat si cei din jurul nostru asociaza cu nebunia, lucru care este total gresit.

Vorbitul de unul singur nu este intotdeauna un simptom al singuratatii, lipsei prietenior sau diferitor afectiuni de natura psihologica. Foarte multe persoane care au o personalitate extroveritata fac acest lucru in mod frecvent.

Psihologii ne spun ca persoanele care isi externalizeaza foarte mult ideile si starile de spirit, simt de foarte multe ori nevoia sa gaseasca o balanta, facand acest lucru.

Vorbitul de unul singur este ceva normal

Specialistii ne spun sa nu radem de oamenii care vorbesc singuri deoarece acestia ar putea fi mai destepti decat noi

Cu cativa ani in urma, oamenii de stiinta Daniel Swigley si Gary Lupyan au facut un experiment prin care au pus doua grupuri de oameni sa identifice si sa gaseasca niste fructe si legume.

Primul grup avea voie sa repete numele fructelor si legumelor pe care trebuia sa le gaseasca, pe cand celalat grup nu. Cele mai bune rezultate le-au avut cei care au avut voia sa repete (adica sa vorbeasca de unii singuri) numele fructelor si legumelor pe care trebuiau sa le gaseasca.

Asadar, s-a ajuns la concluziaca memoria este activata atunci cand vorbim, fie ca o facem de unii singuri, fie ca o facem cu altcinea.