Dacă mă vezi în grădina ta, te rog să-mi dai hrană (carne crudă, nesărată sau carne tocată; îmi place și mâncarea pentru pisici, dar nu pește) și apă. Nu-mi da lapte deoarece îmi cauzează probleme stomacale și aș putea muri de deshidratare.

Sunt naiv și, dacă văd lapte, îl voi bea.

Nu-mi da lapte!

Nu folosi insecticide sau capcane. Sunt inofensiv și benefic pentru grădina ta deoarece mă hrănesc cu insectele care atacă legumele.

Specia mea este pe cale de dispariție, te rog ajută-mă să rămân în viață. Mulțumesc! 🦔❤️

Aricii sunt controlori naturali ai dăunătorilor. Ei au un apetit pentru melci, limacși și insecte, devenind astfel o soluție naturală și ecologică pentru controlul dăunătorilor în grădina ta. Prin primirea aricilor, reduci necesitatea pesticidelor chimice, promovând un mediu mai sănătos pentru toți locuitorii grădinii tale.

În plus, aricii ajută la aerarea solului în timp ce scormonesc prin frunze și sub garduri vii în căutarea hranei. Această activitate îmbunătățește sănătatea solului și favorizează creșterea plantelor. De asemenea, prezența aricilor este adesea un semn al unei grădini ecosistemice diverse și prospere.

Amplasarea Optimă a unei Căsuțe pentru Arici

  1. Alegeți o Locatie Liniștită: Aricii au nevoie de liniște și pace. Selectați un loc în grădina dvs. departe de activitățile frecvente ale oamenilor și în siguranță de animalele de companie. Un colț retras, sub un gard viu sau lângă un morman de frunze poate fi ideal.
  2. Protecție împotriva Elementelor: Poziționați căsuța astfel încât intrarea să fie departe de vânturile predominante, în special cele venite din nord și est. Acest lucru menține interiorul căsuței uscat și cald.
  3. Camuflaj Natural: Aricii se simt mai în siguranță într-un mediu natural. Împrejmuiți căsuța cu frunze, ramuri sau bușteni. Acest lucru nu doar că maschează căsuța, dar oferă și izolație suplimentară.
  4. Teren Uscat și Stabil: Asigurați-vă că căsuța este plasată pe un teren plat și stabil. Pentru a preveni umezeala, poate fi ușor ridicată. Evitați zonele predispuse la inundații sau acumulări de apă.
  5. Aproape de Surse de Hrană: Deși aricii sunt buni căutători de hrană, plasarea căsuței lângă zone unde pot găsi ușor hrană, cum ar fi un morman de frunze sau o grămadă de compost, poate fi un plus.
  6. Evită Deranjarea: Odată ce ați plasat căsuța, încercați să nu o deranjați prea mult. Aricii sunt timizi și vor fi mai predispuși să se mute în căsuță dacă se simt în siguranță și nederanjați.
  7. Furnizați Apă: O farfurie cu apă puțin adâncă lângă căsuță, în special în perioadele secetoase, poate fi vitală pentru arici.
  8. Siguranța Grădinii: Asigurați-vă că grădina dvs. este prietenoasă cu aricii. Evitați utilizarea pesticidelor și asigurați-vă că nu există pericole, cum ar fi guri de scurgere deschise sau plase în care aricii s-ar putea prinde.

Cum să atragi aricii în grădina ta

Prin urmarea acestor linii directoare, puteți crea un habitat primitor pentru aricii în grădina dvs. Nu numai că veți oferi un adăpost sigur pentru aceste creaturi încântătoare, dar veți beneficia și de prezența lor. Aricii pot ajuta la menținerea sănătății și vitalității grădinii dvs., iar observarea lor poate fi o sursă de bucurie și fascinație pentru grădinarii de toate vârstele.

Amintiți-vă, atragerea faunei sălbatice în grădina dvs. este un proces treptat. Fiți răbdători și, cu timpul, s-ar putea să găsiți un nou prieten țepos scormonind prin grădina dvs. la amurg.