Cura cu USTUROI – Se ține 5 zile și stabilizează nivelul de zahăr din sânge, reduce nivelul de colesterol rău din sânge și ameliorează osteoartrita
Toate studiile medicinale arată că usturoiul este un antibiotic natural. Consumat pe stomacul gol, de preferință înainte de micul dejun, luptă cu bacteriile nocive care se află în stomac.
Medicii au găsit usturoiul ca fiind cel mai sigur și mai de nădejde mod de a combate hipertensiunea. Nimeni nu știe exact din ce cauză. Unii doctori cred că usturoiul dilată (deschide) arterele, scăzând presiunea.
Alții citează puterea sa de a înlătura infecțiile de diverse feluri și, prin urmare, de a reduce tensiunea crescută. Totuși, e clar că tensiunea scade.
Usturoiul nu vindecă diabetul și nu trebuie folosit fără permisiunea medicului. Dar dovezile arată că poate fi un mod util de a scădea glicemia și, astfel, de a controla boala.
Proprietățile sale puternic antioxidante și antifungice luptă împotriva radicalilor liberi care provoacă afecțiuni ale inimii, cancer sau chiar Alzheimer.
Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii din China, persoanele care mănâncă usturoi crud de cel puțin două ori pe săptămână au un risc cu 44% mai scăzut de a face cancer de gât. Mai multe studii științifice au concluzionat că usturoiul previne mai multe afecțiuni comune, fiind un excelent antibiotic natural.
Ce se întâmplă dacă mănânci usturoi în fiecare dimineață?
Usturoiul este un aliment ce conține o mulțime de nutrienți, utili pentru buna funcționare a organismului.
Consumul de usturoi în fiecare dimineață pe stomacul gol vă poate aduce numeroase beneficii.
Specialiștii enumeră doar câteva dintre acestea:
– este anticancerigen
– reduce nivelul de colesterol rău din sânge
– previne arterioscleroza
– reduce presiunea sângelui
– eliberează stresul oxidativ
– promovează sănătatea sistemului circulator
– îmbunătățește potența
– stabilizează nivelul de zahăr din sânge
– crește imunitatea
– previne candidoza
– ajută la absorbția mineralelor
– reduce grăsimea din ficat
– reprezintă un antibiotic natural
– ameliorează osteoartrita
Cum se folosește?
Sub forma de mujdei de usturoi ar fi una dintre optiuni. Pentru a prepara acest tip de sos de usturoi care se potrivește perfect cu pește fript și mămăligă, legume la grătar, friptură la tavă sau prăjită în tigaie avem nevoie de:
- 1 căpățână usturoi
- ½ linguriță sare (preferabil grunjoasă)
- 1 lingură ulei de floare-soarelui
- ½ linguriță zeamă de lămâie sau oțet de mere
- 3 linguri de smântână cu minimum 20% grăsime
Opțional putem adăuga orice ierburi aromate se combină bine cu preparatul lângă care servim mujdeiul: tarhon pentru miel, anason cu pește alb sau carne de pui, pătrunjel sau cimbru proaspăt pentru friptură de porc.
Mod de preparare
Usturoiul se curăță, apoi se trece prin presa de usturoi. Pasta pe care o obținem se freacă cu sarea grunjoasă cu ajutorul unei linguri.
Se adaugă treptat zeama de lămâie și uleiul și se continuă mixarea până când usturoiul capătă consistența unei maioneze. Se încorporează treptat și smântâna, iar la final se adaugă verdeața – dacă dorim.